O nouă populare cu pește în apele Țării Făgărașului

Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Făgăraș au realizat ieri  o nouă acțiune de populare cu pește. De data aceasta, cu crap românesc, pește cu greutatea între 1-2 kg, pe lacurile de acumulare Voila și Olteț. Acțiunea s-a desfășurat împreună cu reprezentanții Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură.

sulerAceste populări trebuie făcute pentru că în planul de management pe care îl avem și pe care trebuie să-l respectăm întocmai, ne obligă să facem anual astfel de populări în special cu pește care există în momentul de față pe râul Olt. Am populat cantitatea de 1000 de kg în lacurile de acumulare de la Voila și Olteț, cu crap românesc cu o greutate între 1 și 2 kg, dar erau și mai mari. Erau și la 3, 4 kg. Sunt importante astfel de acțiuni pentru că membrii pescari solicită anual astfel de populări pentru a reîmprospăta cantitatea de pește existentă în momentul de față pe râul Olt. “, ne-a spus Sorin Șuler, șeful AVPS Făgăraș.

FB_IMG_1618299149197Totuși, pescarii vor lua o pauză de aproape două luni de la pescuitul pe apele curgătoare, pentru că în perioada 9 aprilie- 7 iunie s-a instituit prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial. Cu toate acestea încă mai este liber la pescuit păstrăv.

Din data de 9 aprilie până pe 7 iunie s-a instituit prohibiția la toate speciile de pește, inclusiv știuca care a mai fost o dată în luna martie pe prohibiție, cu excepția păstrăvului, care s-a deschis de la 1 aprilie. În această perioadă se poate pescui doar păstrăv: indigent, fântânel, curcubeu“, ne-a mai spus Sorin Șuler.

Până în momentul de față AVPS numără 1700 membri pescari, care și-au achitat cotizația, însă până la finalul anului se așteaptă la un număr de 3000 de membri.

Cei care vor să-și facă permis de pescuit pot să se adreseze AVPS Făgăraș. Costul unui permis este de 135 lei- viza, și 5 lei carnetul, pentru membrii noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *