Delicii culinare și competiție de talente, la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea” Făgăraș

Img 20240426 Wa0002 Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea” din Făgăraș a fost gazda ieri celei de-a cincea ediții a concursului județean culinar „Junior Șenchea Chef”. Evenimentul a adunat patru echipe talentate din licee de profil din județul Brașov, oferind o platformă pentru tinerii bucătari, pentru a-și demonstra priceperea în arta culinară.

Evenimentul a fost onorat de prezența prof. Daniela Țucanu, inspector discipline tehnice al ISJ Brașov. Aceasta a fost și rămâne un susținător dedicat al evenimentului, care aduce cu sine nu doar profesionalism, ci și o pasiune sinceră pentru dezvoltarea elevilor și promovarea excelenței în învățământ. Prin prezența la eveniment, aceasta  a subliniat importanța și recunoașterea acordată inițiativelor educaționale care încurajează talentele și pasiunile elevilor de la specializările tehnice.
Participanții la concurs au fost organizați în echipe formate din câte cinci elevi, care provin de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea” Făgăraș, Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu” Brașov, Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu” Brașov și Colegiul Tehnic „Simion Mehedinți” Codlea.
Jurații acestei competiții culinare au fost aleși cu grijă pentru a asigura o evaluare obiectivă a preparatelor prezentate. Bucătari cu experiență și cunoștințe vaste în arta culinară, aceștia au apreciat farfuriile din variate perspective. „Concurența a fost strânsă, toate preparatele sunt de apreciat, însă diferența dintre acestea o fac micile detalii”, au declarat membrii juriului.
Img 20240426 Wa0004„Evenimentul încheiat astăzi este un punct culminant în calendarul școlar al «Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea». Concursul este o oportunitate pentru liceele de specialitate din întreg județul Brașov să își etaleze abilitățile în domeniul gastronomiei”, a declarant directorul Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”, spune prof. Pop Laura, dir. Liceului Dr. Ioan Șenchea.
În cadrul competiției, echipele au fost evaluate nu doar pentru gustul și aspectul preparatelor, ci și pentru creativitate, prezentare și tehnicile utilizate. Atmosfera a fost încinsă, efervescentă, ca în bucătăriile profesionale, deoarece jurații au urmărit îndeaporoape întreg procesul de gătit. La finalul evenimentului, clasamentul a fost anunțat după cum urmează: pe primul loc s-a clasat echipa Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”, urmată de echipa Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu” Brașov pe locul al doilea, echipa Colegiului Tehnic „Simion Mehedinți” Codlea pe locul al treilea și echipa Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu” Brașov, pe locul al patrulea.
Prin colaborarea strânsă cu colegii mei, am reușit să pregătim o farfurie care să ne reprezinte și să arate abilitățile noastre. Chiar dacă am simțit presiunea timpului, am reușit să ne concentrăm și să nu greșim. Mă bucur pentru ce am făcut și pentru echipa mea. Sunt foarte fericit”, a declarat Balazs Ștefan, elev al Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”.
Evenimentul a fost un succes datorită eforturilor colective ale organizatorilor, sponsorilor, profesorilor și participanților, iar toți cei implicați sunt deja cu gândul la următoarea ediție a concursului. Astfel de evenimente nu numai că promovează talentul elevilor în domeniul culinar, dar și încurajează spiritul de echipă și inventivitatea.

Img 20240426 Wa0005 Img 20240426 Wa0007 Img 20240426 Wa0008 Img 20240426 Wa0009 Img 20240426 Wa0011

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *