ȘANTAJISTUL DIN ȘERCAIA A FĂCUT 20 DE VICTIME

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au continuat cercetările într-un dosar penal deschis pentru infracţiunea de şantaj şi l-au reţinut pe Mihai Ioan C., de 41 de ani, din comuna Şercaia, judeţul Braşov, scrie ziarulargesul.ro.

Din verificări s-a stabilit că, în cursul lunii iunie, cel în cauză ar fi creat un cont fals pe o reţea de socializare din care rezulta că ar fi… femeie. Utilizând acest cont, individul a obţinut fotografii în ipostaze compromiţătoare de la un bărbat din comuna Cuca, județul Argeș, pe care ulterior l-ar fi constrâns să trimită suma de 2.000 de lei, prin transfer bancar, ameninţându-l cu divulgarea imaginilor compormiţătoare.

Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 3 august, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza judeţului Braşov la locuinţa celui în cauză. Totodată, cercetările au fost extinse şi cu privire la persoana care a ridicat suma de bani în urma transferului bancar, un bărbat de 34 de ani, din municipiul Făgăraş, judeţul Braşov, care va fi cercetat în stare de libertate în calitate de complice la comiterea infracţiunii de şantaj. Potrivit anchetatorilor, individul cu pricina  avea conturi false atât ca fată cât şi ca băiat şi a făcut până acum 20 de victime, pe care le-a determinat să-i trimită diverse sume de bani ca să nu posteze pe reţele de socializare poze în ipostaze indecente.

După administrarea probatoriului, şantajistul a fost reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă, apoi acesta a fost prezentat de către procurori instanţei, iar Judecătoria Piteşti a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.