Se fac pregătiri pentru sărbătorile de iarnă. Ce evenimente vor avea loc în orașul nostru

Au început pregătirile pentru evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă. În următoarea ședință a CL, consilierul Florin Alexandru propune ca în data de 2 decembrie, să fie organizat la Făgăraș un spectacol susținut de Ducu Bertzi, la Casa De Cultură. Pentru acest eveniment, consilierul solicită suma de 11.000 de lei. Cât despre celelalte evenimente dedicate sărbătorilor, acestea vor fi în linii mari identice cu cele organizate în anii anteriori și pentru care din bugetul local este prevăzută suma de 45.000 lei. 

Seria evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă va fi deschisă de ziua de 1 Decembrie, când administrația locală a pregătit un program dedicat Centenarului Marii Uniri, printr-un proiect câștigat la Ministerul Culturii, în valoare de 60.000 de lei.

În jurul orei amiezii, se vor depune coroane de flori la monumentul eroilor. Urmează povestea istorică cu plecarea făgărășenilor care au semnat pentru Marea Unire la Alba Iulia, eveniment care se va desfășura în jurul orei 15.00, în curtea Cetății Făgăraș. Pe scena amenajată în curtea cetății, interpreți locali, dar și din alte zone ale țării (Fanfara de la Turnișor) vor susține un spectacol în care vor predomina cântecele patriotice. De asemenea, actorii vor readuce la viață scena plecării la Alba Iulia și Marea Unire. Ziua de 1 Decembrie se va încheia cu retragerea cu torțe pe străzile orașului.

Evenimentele dedicate „Zile și nopți albe la Făgăraș“, continuă cu cel dedicat serii de Moș Nicolae, iar în data de 5 decembrie, copiii sunt așteptați în centrul orașului, de unde se vor aprinde luminile de sărbători. De asemenea va fi un spectacol Frozen- Regatul Înghețat.

Moș Nicolae va ajunge și în grădinițe. Peste 1200 de pachete sunt pregătite în acest sens, pentru micuții din Făgăraș.

Evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă se vor încheia cu focul de artificii, în noaptea dintre ani, potrivit Dianei Gribincea, managerul Casei de Cultură Făgăraș.

În ceea ce privește iluminatul festiv, primarul Făgărașului susține că anul acesta, din lipsa banilor, vor fi folosite instalațiile vechi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *