Un tânăr din Sâmbăta de Sus a ajuns „eroul” unui olandez

Un tânăr din Sâmbăta de Sus a ajuns „eroul” unui olandez după ce i-a găsit portofelul şi a depus eforturi pentru a-l înapoia. Olandezul a rămas profund impresionat de gestul băiatului, aşa că a povestit toată întâmplarea. Acesta a transmis o poveste presei locale din Olanda, cu ajutorul căreia să poată demonta stereotipurile legate de România şi locuitorii ei, scrisoarea fiind publicată integral şi de publicaţia Ştiri Diaspora.
„Mulţi oameni au anumite temeri legate de România din cauza reputaţiei sale, dar eroul meu a demontat toate prejudecăţile.
După o cină la un coleg apreciat în Delden, m-am întors acasă cu bicicleta. A doua zi dimineaţa, la 6:56, am primit un mesaj vocal. Un număr de telefon românesc, un bărbat vorbea despre o «portofel». Nu am înţeles foarte bine.
Câteva ore mai târziu, am primit încă un apel. Portofelul meu fusese găsit şi lăsat la COOP (magazin de haine). Nici măcar nu îmi dădusem seama că îl pierdusem.
Am aflat că numele lui este Comaniciu Ion, în vârstă de 31 de ani şi originar din Sâmbăta de Sus, un sat lângă Braşov, în inima României, înconjurat de Carpaţi şi angajat la brutăria Nollen. Locuieşte acum în Stegerhoek, unde am mers să îi mulţumesc sâmbătă trecută. Am ajuns la el la 13:30, încă se odihnea în pat. Lucrase pe tura de noapte şi era obosit.
Toate statele membre ale UE doresc admiterea României în zona Schengen, cu excepţia Olandei. Eroul meu român cu siguranţă ar trebui să rămână, după părerea mea!”,
 scrie Raymond Wegdam, olandezul care şi-a pierdut portofelul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.