Astăzi se împlinesc 34 de ani de la mutarea în veșnicie a Părintelui Arsenie Boca

Preacuviosul Părinte Arsenie Boca va fi pomenit marți la mormântul său de la Mănăstirea Prislop, la 34 de ani de la trecerea în veșnicie.

În dimineața zilei de marți, Sfânta Liturghie va fi oficiată în biserica așezământului monahal de Mitropolitul Laurențiu al Ardealului împreună cu Episcopul Andrei Covasnei și Harghitei, Episcopul Nestor Devei și Hunedoarei, Arhiereul vicar Gherontie Hunedoreanul al Episcopiei Devei și Hunedoarei și Preasfințitul Părinte Daniil Stoenescu.

pr arsenie
foto: Biserica brâncoveneasca Sf. Nicolae Făgăraș

Teolog, pictor și duhovnic, Părintele Arsenie a văzut lumina zilei în data de 29 septembrie 1910. A studiat la Gimnaziul ortodox „Avram lancu” din Brad (1922-1929), Academia Teologică „Andreiană” din Sibiu (1929-1933), la Academia de „Belle Arte” din București și a urmat un stagiu de documentare la Muntele Athos.

A fost hirotonit diacon celib în 1936 și preot în data de 10 aprilie 1942. În data de 3 mai 1940 a fost tuns în monahism la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, sub numele de Arsenie, a cărei obște a îndrumat-o până în toamna anului 1948, când a fost transferat de mitropolitul Nicolae Bălan la Mănăstirea Prislop.

Părintele Arsenie Boca a trecut la cele veșnice în data de 28 noiembrie 1989 și a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop, mormântul părintelui devenind un adevărat loc de pelerinaj pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au iubit.

Sinodul Mitropoliei Ardealului a propus canonizarea părintelui Arsenie Boca și a înaintat Sfântului Sinod documentația specifică.

La ședința din toamna anului 2019, în cadrul Sinodului, s-a luat act de acest demers și a „fost aprobată transmiterea acestei propuneri Subcomisiei sinodale pentru canonizarea sfinților români”.

Foto : Mitropolia Ardealului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *