Marius Dunca: `Siguranța energetică, prioritate strategică! Depozitele de gaz metan ale ţării vor fi pline pentru la iarnă`

Senatorul PSD Brașov Marius Dunca îi asigură pe români că țara noastră va avea suficient gaz pentru iarnă în depozitele naționale. În prezent, acestea sunt pline în proporție de 47%.

„În condițiile în care liderii Uniunii Europene se pregătesc pentru o reducere suplimentară a livrărilor de gaze din Rusia, putem considera siguranța energetică un adevărat proiect de țară. Din fericire, la acest moment depozitele de gaz metan ale ţării sunt 47% pline. Chiar în această săptămână a fost atins procentul record de 70% de gaz din producţia internă trimis în depozitele naţionale.

Vestea bună este că ţara noastră a acţionat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre datorită faptului că o mare parte din gazul metan extras în România este stocat. Să nu uităm că ținta pentru 1 august este de 46%, iar până la 1 noiembrie depozitele de gaz ale tuturor statelor UE trebuie să fie cel puţin 80% pline. Obiectivul final este de 100%, iar cu PSD la guvernare s-au luat măsuri pentru ca în iarnă să nu existe probleme cu alimentarea cu gaze.

Perioada prin care trecem este plină de provocări, dar cetățenii României nu trebuie să pice în capcana știrilor alarmiste. Traversăm o perioadă dificilă, incertă, contextul geopolitic în care ne aflăm este unul complex și tensionat, dar trebuie să înțelegem că țara noastră nu se află în fața unei crize energetice.” a concluzionat Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *