Nuntă tradițională la Rucăr

nunta2Zeci de localnici ai comunității Rucăr, dar și din alte comunități au jucat, au cântat, îmbrăcați în costume tradiționale, pentru a ne reaminti cum bunicii și străbunicii noștri își desfășurau unul dintre cele mai importante evenimente ale vieții. Așa că, au  reînviat nunta tradițională, făcând-o motiv de sărbătoare.

În cadrul proiectului de cooperare „Acțiuni comune pentru promovarea potențialului turistic și a produselor tradiționale locale din teritoriile Mărginimea Sibiului, Țara Oltului și Valea Sâmbetei”, s-a desfășurat sâmbătă, 16 iulie, actiunea „Șezătoare și Nunta tradițională”. Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Satului din satul Rucăr, comuna Viștea .

Nuntașii, îmbrăcați în costume tradiționale, au respectat  tradițiile și obiceiurile locului:  luarea miresei din casa părintească,  pregătirea zestrei, strigăturile și urările tradiționale, până la jocul și hora miresei, care au încheiat întreaga ceremonie.

„Astazi am organizat in cadrul proiectul de cooperare „Actiuni comune pentru promovarea potențialului turistic și a produselor tradiționale locale din teritorile Mărginimea Sibiului, Țara Oltului și Valea Sâmbetei”, acțiunea “ Șezătoare și Nunta tradițională”, in localitatea Rucar, comuna Vistea.
Multumim pentru găzduire, organizare și implicare preotului Silviu Goga.
La eveniment am avut oaspeți de la Racovita, județul Sibiu și Rășinari, județul Sibiu.“, a spus Cristina Fogoroș, managerul GAL Microregiunea Valea Sâmbetei.


nunta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *