Sensurile unice rămân așa, cel puțin 30 de zile

Drumurile cu sens unic și în special strada Vasile Alecsandri, pentru care sute de oameni și-au arătat nemulțumirea de noua modificare, rămân așa, cel puțin 30 de zile. Primarul Făgărașului ne-a declarat aseară că timp de o lună de zile va analiza împreună cu specialiștii dacă soluția instituirii sensului unic este fiabilă sau nu.

„Rezultatul acestor sensuri unice și a acestei sistematizări se va vedea după un minim de 30 de zile dacă au fost făcute corect sau nu. Această sistematizare a fost făcută ca să fluidizeze traficul în zonele aglomerate iar acolo unde nu există parcări, singura soluție în momentul de față este ca să faci parcări pe carosabil. Făcând parcări pe carosabil, automat trebuie să-i dai un singur sens unei străzi. Aceleași soluții s-au aplicat și în Sibiu și în Brașov și în Sighișoara, pentru că aceste orașe, inclusiv Făgărașul, sunt orașe vechi, străduțele nu au fost făcute pentru atâtea autovehicule. Cum v-am mai spus, anul trecut, s-au înscris peste 2000 de mașini în municipiul Făgăraș și atunci încercăm să găsim soluțiile pentru a asigura parcările pentru aceste mașini. Pe această stradă s-au realizat în jur de 30-40 de parcări. Pe Vasile Alecsandri, între orele 7 și 8, coboară o parte din cartierele Câmpului, Negoiu, Gării și o parte din 13 Decembrie, pentru a aduce copiii la școală. Într-o singură oră, coboară foarte multe mașini și în principal  părinți care își aduc copiii la școală. Acum, fiind un sens unic, nu se blochează strada, pot opri pe stânga, pe dreapta“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Reamintim că sute de făgărășeni și-au arătat nemulțumirea față de noile restricții de circulație pe un singur sens de mers pe mai multe străzi din oraș. Principala nemulțumire a fost instituirea sensului unic de mers pe strada Vasile Alecsandri, cu direcția de deplasare dinspre Protopopiatul Ortodox spre DN1, până la intersecția cu aleea de la blocurile 4 și 5 de pe Tăbăcari și întoarcere pe Iazul Morii, dinspre blocurile 4 și 5  de pe Tăbăcari spre strada Nicolae Bălcescu. De această reglementare sunt nemulțumiți și cei care desfășoară activități comerciale pe această stradă și cer public autorităților să renunțe la această decizie. Pe de cealaltă parte, edilul șef spune că oamenii care locuiesc aici și inclusiv reprezentanții acestor societăți au cerut în nenumărate rânduri găsirea soluțiilor pentru fluidizarea traficului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.