Doi tineri făgărășeni, la SPARTAN RACE, în Cehia

Doi făgărășeni vor reprezenta orașul la o competiție sportivă, Spartan RACE, care va avea loc în perioada 22-23 septembrie în Cehia. În acest sens, din bugetul local, consilierii locali au aprobat aseară suma de 9715 lei, necesară susținerii acestor sportivi.

Spartan Race nu este o competiție foarte populară în România, drept pentru care susțin sportivii făgărășeni, foarte puțini români au participat la concursul organizat la Brașov, la începutul lunii august. Cele trei curse ale competiției  oferă o mulțime de obstacole pe distanțe de minim 5, 13, respectiv 20 de kilometri, iar participanții, ca să aibă curaj la start, nu trebuie să beneficieze de capacități supraumane, doar de spirit de aventură și să fie deschiși.

Aseară, pe ordinea de zi a fost și un proiect de hotărâre, pe care aleșii locali l-au aprobat, privind acordarea sumei de 9715 lei pentru susținerea acestor doi sportivi, Dragoș Bujoreanu și Ionuț Foca, la această competiție din Cehia.

Această competiție este una dură, de fapt cea mai dură de felul ei, o competiție cu obstacole. Este ca un maraton și în plus are ateliere cu fel de fel de obstacole pe parcurs. Scopul acestei curse este să dovedească participantului că este în stare să ducă cursa până la sfârșit. Ne dorim foarte mult să participăm la această cursă deoarece, din păcate, spre surprinderea noastră, în momentul în care am fost la competiția din Brașov, unde a avut loc prima ediție din România, am văzut nu foarte puțini făgărășeni, ci români. Au fost sportivi din toată lumea, inclusiv din Australia, din Kuweit, SUA, Danemarca, etc. Din păcate, din România, am observat că au fost prea puțini, poate și pentru că genul acesta de competiție nu e încă cunoscut“, a spus Dragoș Ștefan Bujoreanu.

foto: Spartan Race

O caracteristică aparte a competiției Spartan Race este faptul că traseul și probele nu sunt dezvăluite dinainte, participanții cunosc doar lungimea aproximativă a cursei și numărul aproximativ al obstacolelor – de aici provine și bine-cunoscutul slogan a competiției: vei ști la linia de sosire! Obstacolele depășite vor fi aflate numai după ce trec linia de sosire, epuizați, dar satisfăcuți pentru că se alăture zecilor de mii de participanți, cu care pot să afirme: am făcut-o!

Sunt trei distanțe de parcurs, doar că nu știm sută la sută exact ce distanțe avem. Toate încep cu plus 5 km, plus 13, plus 20. Cursa precedentă a fost de 13 plus, iar noi am avut de parcurs undeva la 16-17 km. Asta e una din surprize: nu știm câte obstacole avem, nu știm cum sunt poziționate, ce elevație a traseului avem. De exemplu, la cursa pe care am parcurs-o noi, am avut 10 km de urcat din prima. Asta a fost, spre surprinderea multor sportivi, foarte grea. Noi am prins curaj și am zis că terminăm sub jumătate din totalul de sportivi. Am zis că trebuie să mergem mai departe și să obținem cele trei medalii, pentru că avem încredere în noi și putem. Este dificil să achiziționăm biletele și tot ce e necesar pentru a participa și ne dorim foarte mult și sperăm să primim un ajutor să puteam să facem asta“, a spus Ionuț Foca.

Așadar, le ținem pumnii spartanilor noștri, la competiția din Cehia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *