Gheorghe Sucaciu: Rog consilierii locali să lase deoparte răfuielile și jocurile politice și să asculte cu adevărat vocea comunității, nu directivele venite „de sus”

Consilierii locali sunt convocați din nou astăzi în ședință de consiliu. Asta după ce la ultima, cea de la  începutul lunii octombrie, mai multe proiecte, printre care și cele privind prelungirea termenului pentru modernizarea fântânii arteziene de la Casa de Cultură și a terasei „Litoral“, au fost respinse.
O serie de proiecte importante pentru comunitate, aflate în diverse stadii de implementare riscă să fie anulate. Cheltuieli pe care deja le-am realizat în cadrul procesului de Bugetare Participativă este posibil să devină inutile. Ne aflăm în situația în care vom fi nevoiți să achităm anumite lucrări efectuate sau care se află în desfășurare, fără ca să existe o finalitate a proiectelor în cauză.
Acum două săptămâni, în cadrul unei ședințe extraordinare de îndată, domnul consilier CUPU a votat împotriva prelungirii termenului de implementare pentru unele proiecte din cadrul procesului de „Bugetare Participativă“, motivând că s-a sfătuit cu unii cetățeni și așa i-au cerut ei ca să voteze. Exemplul domnului Cupu a fost urmat și de ceilalți colegi din PNL, de către cele două consiliere USR, dar și de către consilierii Polmolea, Ludu și Klein.
Consider că două săptămâni au fost suficiente pentru analiza documentației justificative pe care aparatul de specialitate al Primăriei le-a pus-o la dispoziția consilierilor, dar și pentru a se consulta în mod real cu cetățenii din municipiu, adică exact cu aceia care le-au acordat votul și încrederea.
Drept urmare, astăzi am convocat o nouă ședință extraordinară de îndată a Consiliul Local Făgăraș, pentru a încerca deblocarea situației în care ne aflăm și pentru a nu fi nevoiți să stopăm implementarea unor proiecte benefice pentru comunitatea locală.
Rog consilierii locali să lase deoparte răfuielile și jocurile politice și să asculte cu adevărat vocea comunității, nu directivele venite „de sus”.
Bugetarea participativă nu este vreun moft personal sau vreo găselniță, așa cum au lăsat ca să se înțeleagă în spațiul public anumite „voci care apără interesele cetățenilor”. Bugetarea Participativă își propune implicarea cetățenilor Municipiului Făgăraș într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți din bugetul local.“, a scris primarul Făgărașului pe pagina de facebook.

One thought on “Gheorghe Sucaciu: Rog consilierii locali să lase deoparte răfuielile și jocurile politice și să asculte cu adevărat vocea comunității, nu directivele venite „de sus”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.