„Cultura noastră, referința noastră“, la Colegiul Național „Radu Negru“

După doi ani în care evenimentele au fost anulate, astăzi la Colegiul Național „Radu Negru“ a avut loc o activitate importantă, simpozionul local „Cultura noastră, referința noastră“. 250 de elevi și 25 de cadre didactice de la colegiul făgărășean s-au angrenat în activitățile simpozionului, pe cele trei secțiuni . 

Deschiderea a avut loc în laboratorul de Limba Română, acolo unde „în cinstea cărții“ a fost organizată și o expoziție valoroasă, de carte veche, cea mai importantă fiind de la 1845 – „Bucoavnă pentru pruncii cei românești carii  se află în marele Principat al Ardealului“.

1Această ediție a reunit mai multe discipline: limba și literatura română, limba și literatura engleză, limba și literatura franceză, istorie și geografie, sociologie și religie, arte, respectiv educație plastică și educație muzicală.

Este un eveniment important și ne bucurăm după un repaus de doi ani că putem relua activitatea educativă. Suntem la cea de-a patra ediție a simpozionului local „Cultura noastră, referința noastră“, care redus la un acronim înseamnă de fapt CNRN. Această a patra ediție este unică prin faptul că avem o expoziție de carte veche. Motto-ul expoziției este „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!“, aduce în particular un elogiu cărții iar în general, in extenso, culturii și educației. Avem trei secțiuni principale: secțiunea  „Carte ca centru de informare de-a lungul epocilor“, pentru istorie și geografie, secțiune care se desfășoară la Cetate. Avem apoi „Carte, creație și creativitate“- care vizează limba și literatura română, limba și literatura engleză, limba și literatura franceză, sociologie, religie. Cea de-a treia secțiune, care vizează partea de work-shop sau ateliere practice, unde avem două subsecțiuni: partea de interpretare text la prima vedere, extras dintr-un text vechi și partea de vorbit spontan, care vizează o tematică iBook versus carte. Am venit cu niște teme provocatoare, care se pliază atât pe cee ce înseamnă cartea îndelungul formării și în același timp să fie atractivă și pentru elevii noștri.“, ne-a spus prof. Maria Racu, dir. Colegiului Național „Radu Negru“.

La această ediție s-au înscris la cele trei secțiuni   250 de elevi.

IMG_2894Ne bucurăm, pentru că aceasta a patra ediție a strâns un număr foarte mare de elevi. Avem 250 de elevi participanți, începând de la clasa a cincea până la clasa a douăsprezecea, aproximativ 25 de cadre didactice implicate și este o ediție care cu siguranță va rămâne imortalizată în ceea ce înseamnă tradiția colegiului nostru, nu numai la nivel local, ci și la nivel județean și național, pentru că am făcut o descriere a celor 40 de cărți pe care le-am găsit în arhiva bibliotecii noastre și a celor cinci periodice, care sunt expuse și vor fi expuse pentru mai mult timp, în cabinetul de Limba și Literatura Română. Urez succes tuturor elevilor și  deopotrivă mulțumiri colegilor care s-au implicat, pentru că am spus deja, cum spunea Maica Tereza: un gând bun nu radiază, dacă nu găsește alte minți luminate.“, ne-a mai spus dir. Colegiului Național „Radu Negru“.

La final, cei mai buni elevi vor fi recompensați cu premii în bani și diplome.

IMG_2883 IMG_2884 IMG_2890 IMG_2895 IMG_2896 IMG_2899 IMG_2906 IMG_2907 IMG_2910 IMG_2911

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *