3500 de puieți de salcâm, plantați în pădurea Boholțului
Devine tradiție și în comuna Beclean ca în fiecare primăvară mii de puieți să fie plantați în pădurile comunei. Împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic „Pădurile Făgărașului“, dar și ajutați de asociația „Creștem România Împreună“, astăzi în pădurea Bohoțului au fost plantați 3500 de puieți de salcâm.
Vremea s-a încălzit, astfel că la Beclean s-a dat astăzi startul unei noi acțiuni de plantare de puieți. Anual, în ultimii 5 ani se fac astfel de acțiuni în pădurile comunei, excepție făcând primăvara anului trecut când nu s-a putut acționa din cauza restricțiilor. Pentru prima etapă din această campanie, muncitorii ocolului silvic au de plantat 3500 de puieți de salcâm. Zona aleasă este pădurea Boholțului.
„Astăzi suntem la Boholț și continuăm și anul acesta campania de împădurire și plantăm puieți de salcâm. Avem 3500 de puieți de salcâm, care este o specie care se pretează pentru solul acesta, care e unul mai argilos, iar salcâmul e o specie meliferă, care rezistă. Am primit ca în fiecare an puieți prin programul „Plantează în România“, le și mulțumim pe această cale și sperăm ca în viitor să mai lucrăm împreună pentru a avea un fond forestier mai bine dezvoltat și mai mare. “, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.
Ocolul Silvic Pădurile Făgărașului are în administrare 1500 de ha la comuna Beclean.
„Am venit la inițiativa domnului primar Motrescu Claudiu cu echipa de muncitori a ocolului. Într-adevăr, pentru a avea un fond forestier cât mai bine dezvoltat, susținem mai departe aceste acțiuni, am fost și în trecut tot la solicitarea dânsului, am participat și alături de voluntari din partea primăriei“, ne-a spus Cătălin Stanciu, șeful Ocolului Silvic „Pădurile Făgărașului“.
Astfel de acțiuni de plantare de puieți nu au avut loc doar în pădurile comunei. În urmă cu doi ani, cu ajutorul Fundației Mihai Eminescu Trust, în curtea școlii din Beclean au fost plantați 70 de meri.
„Acolo am plantat specii de pomi fructiferi. Avem o livadă unde și anul acesta am făcut completări și întreținerea livezii respective: i-am tuns, îi stropim mereu și le dăm îngrășămintele necesare astfel încât să ajungă pomi fructiferi din care copiii noștri să mănânce mere“, ne-a mai spus Claudiu Motrescu.