Antrenament la 200 de grade Celsius

Pompieri din cadrul ISU Constanța și ISU Brașov s-au instruit timp de patru zile  la Centru de antrenament și pregătire de specialitate, din cadrul Detașamentului de Pompieri Făgăraș. Este prima serie de cursanți care a avut posibilitatea să participe la modulul 4, care presupune studierea etapelor de dezvoltare ale unui incendiu,  în containerul Caisson. Antrenamentul nu este unul ușor, iar cursanții trebuie să respecte toate procedurile. Pe lângă echipamentul necesar, hidratarea este esențială. În container se înregistrează în jur de 200 de grade Celsius, iar temperatura în focar fiind și de 860 de grade Celsius.

„Este primul modul 4 care se desfășoară. În această săptămână îi avem pe colegii de la ISU Constanța, plus colegii de la noi, de la ISU Brașov. Ieri au intrat în Caisson colegii de la Constanța, astăzi este rândul colegilor de la Brașov. Aceste două containere sunt pentru studierea fenomenelor complexe care pot apărea pe timpul intervențiilor. Astăzi, o să studiem partea de flashover, urmând ca ulterior când o s terminăm experimentele pe containerul de backdraft să să inițiem și lucrul la acest container. Avem 6 instructori care se ocupă de colegii noștri și avem 6 cursanți. O să intre în interior și o să vadă toate etapele prin care trece un incendiu, începând de la inițiere și până la finalizare și sperăm să ajungem să creăm acest fenomen de flashover. După cum știți pe timpul unui incendiu, toată lumea fuge, noi suntem singurii care alergăm în sens invers, spre locul incendiului. Sunt periculoase pentru viața colegilor noștri, pentru că pot să-i surprindă, să fie surprinși în mijlocul focului, viața lor fiind pusă în pericol. Cercetând  și văzând acest fenomen cum se produce, pot să-și dea seama la ce stadiu găsește incendiu și să-și aplice tehnicile: ori tactică ofensivă, ori defensivă, în funcție de ce se află la fața locului“, ne-a spus lct. col. Lucian Marciu, împuternicit inspector șef ISU Brașov.

În momentul de față sunt arondate 18 județe, care o să-și facă pregătirea în cadrul Centrului de antrenament și pregătire din Făgăraș, pe cinci module.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.