O elevă de la Colegiul „Radu Negru“, locul întâi la un concurs național de limba și literatura română

O elevă făgărășeancă de clasa a VII-a a reușit performanța să obțină locul întâi la un concurs național intitulat „Ionel Teodoreanu“, care s-a desfășurat la Iași , în perioada 16-19 mai. Este vorba despre Marta Paroș, elevă a Colegiului Național „Radu Negru“, un elev model, care după ce a obținut locul doi la Olimpiada de Limbă și literatură Română, faza pe județ, s-a calificat la acest concurs național. 

Marta Paroș a reușit performanța să obțină cea mai mare notă în ciuda concurenței mari, 47 de concurenți din toată țara, dar și a gradului ridicat de dificultate al concursului.

Img 8572Am participat împreună cu Marta la Concursul național transcurricular de lectură și interpretare „Ionel Teodoreanu“, care s-a desfășurat la Iași, în perioada 16-19 mai. A fost un concurs cu un grad ridicat de dificultate și o felicit din suflet pe eleva noastră, care a dus renumele colegiului nostru până la Iași. A fost cea mai bună din 47 de elevi de clasa a VII-a, cei mai buni din fiecare județ, elevi foarte bine pregătiți. Spuneam că a fost un concurs cu un grad ridicat de dificultate deoarece pe lângă competențele de lectură, interpretare, gramaticale, literare, la modul general, elevii au trebuit să dobândească competențe și din domeniul artelor: arte plastice, cinematografie, muzică, artă dramatică. Au avut o probă scrisă și o probă orală, a fost destul de complicat pentru elevii care nu au fost obișnuiți cu astfel de concursuri la acest nivel  “, ne-a spus Adina Lupu, prof. de Limba si literatura română la Colegiul Național „Radu Negru“.

Marta se aștepta la un rezultat bun, însă nu se gândea că o să se întoarcă acasă cu premiul întâi. Eleva este pasionată de literatură, iar din clasa a cincea nu a ratat nicio olimpiadă sau concurs la această disciplină.

A fost o experiență inedită. Din clasa a cincea am participat la olimpiade, în clasa a șasea m-am calificat la faza națională și anul acesta am luat locul doi, la județ. La acest concurs am luat locul întâi. Mă așteptam la un rezultat bun, pentru că am muncit zilnic, încercând să fac din concurs un prieten, pentru că l-am văzut ca pe o provocare și am vrut să mă aștepte cu brațele deschise în timpul probelor și am reușit. Nu mă așteptam chiar la locul întâi, însă la un rezultat bun, da. Sunt foarte fericită, această experiență mă motivează să continui și le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat: părinților, dascălilor, prietenilor și când spun prieteni nu mă refer nu doar la cei de vârsta mea.“, ne-a spus Marta Paroș, elevă în clasa a VII-a.

Deși este elevă doar în clasa a VII-a, Marta ne-a mărturisit că deja și-a ales drumul în viață din punct de vedere al studiilor. Vrea să devină profesor universitar de Limba și literatura română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *