Clădirile din oraș care sunt în diferite stadii de degradare vor fi supraimpozitate cu 300%!

Aseară, în cadrul ultimei ședințe ordinare din acest an a Consiliului Local Făgăraș, s-a hotărât ca acele clădiri din oraș care sunt în diferite stadii de degradare, să fie supraimpozitate cu 300%.

„Conform Codului fiscal, noi am făcut o procedură legală de a-i soma pe proprietarii care au acele cădiri care reprezintă stadiu mare de degradare. Le-am pus în vedere ca fațadele să fie îngrijite, acoperișul și tot ce ține de arhitectura stradală să fie fie pus la punct. Am pornit și am analizat 200 de imobile în municipiul Făgăraș, ne-am oprit la 70 de imobile și astăzi, am terminat o parte din procedură și am dat această hotărâre de consiliu ca în anul 2020, ele să fie supraimpozitate cu 300%. Supraimpozitarea se face în funcție de gradul de degradare.

În oraș există și unele clădiri unde Primăria Făgăraș e coproprietar și care, la rândul lor, prezintă urme de degradare. În acest caz, s-a mai dat o Hotărâre de Consiliu prin care s-au aprobat lucrările de reparație, costurile urmând a fi suportate de Primăriei și recuperate ulterior de la ceilalți coproprietari prin implementarea unei taxe de recuperare a sumelor. Mai mult, clădirea din strada Nicolae Bălcescu, nr. 53, va fi transformată într-o creșă, clădirea Băii Comunale, într-o bibliotecă modernă iar fosta Unitate Militară din Tudor Vladimirescu se vrea a fi transformată într-o clădire adiministrativă unde să fie comasate majoritatea instituțiilor publice.

 

Dacă vorbim de clădirile Primăriei, noi suntem coproprietari la  clădirea din strada Republicii nr.27. Tot astăzi am dat o Hotărâre de Consiliu, de reparație a fațadei și acoperișului acelei clădiri, cu taxă specială de recuperare a sumelor de la ceilalți coproprietari. Noi avem în jur de 36%, ceilalți coproprietari, încă 10, diferența. Dacă vorbim de clădirea din strada Nicolae Bălcescu, nr.53, acolo avem un proiect iar anul viitor vom începe investiția pentru a transforma acea clădire într-o creșă. Anul acesta am cumpărat restul clădirii iar anul viitor vom investi și vom face o creșă. Dacă vorbim de clădirea Băii Comunale, așteptăm să se deschidă o linie de finanțare și dorim să transformăm clădirea într-un imobil de cultură, o bibliotecă într-un stil mai nou, într-un stil futurist unde tinerii se duc și-și petrec timpul liber. Iar celelalte clădiri ale Primăriei, de exemplu, fosta Unitate Militară din Tudor Vladimirescu, la fel acolo avem un proiect și așteptăm o finanțare pentru a transforma unitatea militară în clădire administrativă pentru primărie, trezorerie, finanțe și ale insituții ale statutului, să le aducem într-un singur loc pentru ca cetățeanului să-i fie mai ușor.” , a mai declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

 

 

The specified slider is trashed.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.