Marius Dunca: ”Ministrul Energiei trebuie să implementeze soluțiile PSD pentru protejarea populației de specula băieților deștepți din Energie”

Senatorul PSD Marius Dunca dă asigurări că PSD va susține în coaliție menținerea prețurilor pentru consumatorii casnici la nivelul plafonat iarna trecută. Totodată, revenirea la piața reglementată, pentru o perioadă determinată, reprezintă cea mai bună variantă pentru a pune capăt speculei.

Liberalizarea pieței făcută de PNL și de USR a reprezentat o decizie haotică, luată într-un moment total nepotrivit. Din păcate, operatorii au continuat să majoreze speculativ prețurile pe lanțul comercial dintre producător și consumatorul final. „Băieții deștepți” au făcut profit pe spatele românilor în timp ce ministerul Energiei, responsabil pentru politicile din domeniu, nu a luat măsurile necesare la timp.

PSD a propus soluții în coaliție, deși nu ocupa portofoliul de la Energie. Soluția PSD este reglementarea prețurilor care să pună capăt speculei. Ministrul Energiei trebuie să accepte că singura soluție este revenirea la piața reglementată. De altfel, această variantă este în curs de implementare și în alte state membre ale Uniunii Europene. Franța tocmai a anunțat că va îngheța prețurile la gaze naturale de la 1 septembrie la 1 aprilie, iar în cazul energiei electrice nu va permite ca prețurile să crească mai mult de 4% față de nivelul existent în momentul de față.

Guvernul României nu poate continua să compenseze niște prețuri deja scăpate de sub control! În acest moment, obiectivul PSD este de a-i proteja pe români și de a pune capăt speculei.” , a concluzionat Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.