Făgărașul a reunit în jur de 60 de cercetători, profesori universitari, muzeografi, din întreaga țară și nu numai

Făgărașul devine timp de două zile un pol important în domeniul comunicării științifice. În jur de 60 de cercetători, profesori universitari, muzeografi, restauratori iau parte la cea de-a șaptea ediție a „Sesiunii anuale internaționale de comunicări științifice“, organizată de Muzeul Țării Făgărașului. Sunt specialiști din toată țară și inclusiv din Republica Moldova, specialiști care vor prezenta lucrări legate de Centenarul Marii Uniri, dar și lucrări axate pe partea de istorie: fie veche, medie, modernă sau contemporană.

 

 

„Pentru noi este poate cel mai important eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri. Este vorba de sesiunea internațională de comunicări a muzeului, pe care noi o organizăm în fiecare an. Sunt prezenți peste 60 de specialiști din întreaga țară. Sunt cercetători, profesori universitari, muzeografi, din aproape toate muzeele țării. Sesiunea se desfășoară pe trei secțiuni, astăzi și mâine“, ne-a declarat Elena Băjenaru, managerul Muzeului „Valer Literat“ din Făgăraș.

În cadrul sesiunii au loc și 12 lansări de carte.

 

Deja suntem la un număr bun de ani, practic suntem cunoscuți nu numai în țară, ci și în străinătate. Din păcate este o vreme care se suprapune cu foarte multe congrese internaționale, indiferent de domeniu științific, și nu vine chiar toată lumea care ne-a onorat în ultimii ani, însă și anul acesta ne bucurăm de prezența a zeci de profesori universitari, cercetători științifici, muzeografi, restauratori, care au venit la această acțiune a noastră. Sunt 12 lansări de carte, cu autori de renume. La una din lansări, din păcate, autorul este în vârstă și din motive de sănătate nu a mai putut să vină și chiar se referă la Țara Făgărașului, un fel de luptă politico-națională de la 1848 până la Marea Unire“, ne-a spus Constantin Băjenaru, muzeograf Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.