Încă un pas important pentru pornirea producție la Fabrica de Pulberi

 Au început probele tehnologice la Fabrica de Pulberi, iar dacă totul va decurge conform planului, în cel mai scurt timp se va putea relua producția din această întreprindere. Astăzi au fost în vizită secretarul de stat în Ministerul Economiei, Ion Radu și prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu.

 „Sigur că eram nevoit să mai ajung într-o vizită la Fabrica de Pulberi Făgăraș. Au început probele tehnologice pe partea de hexogen și de epurare. Aceste probe intră în apanajul societății. Astăzi, practic s-a dat drumul centralei termice, s-au umplut instalațiile și să vedem dacă sunt probleme. Aceste probe tehnologice sunt de durată, de vreo 45 de zile și sigur că etapa producției este mai complicată. Trebuie acea autorizare de mediu și se mai parcurg câteva etape“, ne-a spus Ion Radu, secretarul de stat în Ministerul Economiei.

„Asistăm la probele care se fac înaintea procesului de producție la Fabrica de Pulberi. Procesul de producție în această întreprindere se va întâmpla efectiv în momentul în care se vor obține toate avizele legale, respectiv autorizația integrată de mediu, ceea ce înseamnă că întreprinderea aceasta îndeplinește toate condițiile prevăzute de lege. Abia atunci va porni fabrica propriu-zis. Astăzi, asistăm la niște probe care se fac unor instalații, probe care se fac în mod uzual înaintea începerii activității. Aceste probe vor determina gradul de intervenție privind reparațiile“, ne-a spus Marian Rasaliu, prefectul județului Brașov.

Producția în Fabrica de Pulberi din Făgăraș a fost oprită în anul 2014. De atunci, cei 192 de angajați prestează activități de conservare, securizare, întreținere, pază și administrare. În urma investiției realizate – stația de epurare – sunt șanse mari ca, în cel mai scurt timp, producția fabricii să fie reluată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *