Slujba de Înviere în Țara Făgărașului

Făgărașul primeşte Lumină de la Ierusalim. După un an cu „interzis” la slujba din noaptea de Înviere, făgărășenii vor putea merge, în acest an, la Biserică, în noaptea de Înviere. Şi vor lua Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim sâmbătă, în timpul zilei. În noaptea de Înviere, in jurul orei 00.30, în toate parohiile din Țara Făgărașului se vor distribui Sfintele Paști.

În 2021, participarea la slujba de Înviere va sta sub semnul regulilor de pandemie: purtarea măştii şi distanţarea socială. Slujba, ca în fiecare an, va fi săvârşită în exteriorul Bisericii. În acest an, însă, şi Liturghia va fi tot în exterior. Doar dacă vor rămâne puţini credincioşi, care să respecte distanţarea de 2 metri între ei în Biserică, se va intra în lăcaşul de cult. O delegaţie din Braşov va merge la Aeroportul Otopeni şi va lua Sfânta Lumină, pe care o va aduce în judeţul nostru. Se vor face mai multe puncte astfel încât lumina  să fie distribuită credincioşilor din tot, la miezul nopţii (…) Preoţii o vor da celor din primul rând, care, mai apoi, pot da şi celorlalţi, sau vor fi consilierii care vor merge printre credincioşi cu Sfânta Lumină şi va lua fiecare ”În jurul orei 00.30 toate parohiile din oraș va începe distribuirea Paștilor, slujba va continua, în interiorul locașului de cult dar vor fi amplasate boxe exterioare pentru cei care nu pot intra înăuntru” a declarat protopopul Iulian Boac.

Vestea bună e că cei care nu vor lua Sfintele Paști în noaptea de Înviere o pot face și duminică , potrivit preotului Iulian Boac. ”Duminică, la ora 12.00 după-amiaza se va oficia Slujba Vecerniei din ziua de Paști, Învierea cea Mică, când de asemenea credincioșii care nu au putut veni în noaptea la Înviere vor putea lua Paști”

Slujbele în biserici vor fi oficiate luni și marți și daca vor mai rămâne Paști vor fi distribuite în aceste zile ”Luni și marți, a doua și a treia zi de Paști, credincioșii sunt așteptați la biserici dimineața începând cu ora 9.00, pentru a participa la sfintele slujbe. De asemenea, în bisericile unde au mai rămas Paști, acestea vor fi distribuite și în aceste zile. Va rugam pe această cale să respectăm întru totul, normele impuse de autorități în vederea  prevenirii răspândirii coronavirusului, purtarea măștii și distanțarea fizică. Mulțumim jandarmeriei și poliției din Făgăraș pentru tot sprijinul acordat în această perioadă” a mai spus protopopul Făgăraș.   

Așadar toate locașurile de cult sunt pregătite să primească Lumina Învierii alături de credincioși, cu respectarea normelor în vigoare.

(Iulia Grecu)

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *