Finanțare europeană de 1 milion de euro, pentru restaurarea bisericii din Viștea de Jos

Una din cele mai vechi și importante locașuri de cult din Țara Făgărașului va fi restaurată cu fonduri europene. 1 milion de euro au obținut Primăria Viștea și Parohia Ortodoxa Vistea de Jos,  prin programul de finantare europeana, gestionat de Regiunea Centru Alba-Iulia: ,,Conservarea, protectia si punerea in valoare a patrimoniului cultural UNESCO si de clasa A’’
„Cu deosebita bucurie, va comunicam faptul ca am fost selectati pentru finantarea proiectului ,,Restaurarea Bisericii Ortodoxe Sfintii Mihail si Gavril din localitatea Vistea de Jos’’, prin programul de finantare europeana, gestionat de Regiunea Centru Alba-Iulia: ,,Conservarea, protectia si punerea in valoare a patrimoniului cultural UNESCO si de clasa A’’. Valoarea acestei investitii este de un milion euro.
Proiectul de restaurare a fost depus printr-un acord de parteneriat intre Primaria Vistea si Parohia Ortodoxa Vistea de Jos, Comuna Vistea avand rolul de lider de proiect.
Aceasta biserica este datata din anul 1487 si este una dintre cele mai vechi si importante lacasuri de cult din Tara Fagarasului.
Proiectul vizeaza restaurarea totala a monumentului istoric, clasificat in categoria A de importanta nationala. Obiectul acestui proiect consta in restaurarea propriu-zisa interior-exterior, restaurare pictura, precum si evenimente, activitati care au ca si scop introducerea acestui lacas de cult pe harta obiectivelor turistice din Tara Fagarasului.“, declară Florin Ioani, primarul com. Viștea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *