Video. Lumina Sfântă, în drum spre Țara Făgărașului

Și în bisericile din Țara Făgărașului va ajunge în această noapte Lumina Sfântă de la Ierusalim. După ce delegația Jandarmeriei Brașov a preluat de la Aeroportul Otopeni Lumina venită din Țara Sfântă, de la Predeal un grup de tineri îmbrăcați în portul tradițional a preluat lumina pentru a o duce în parohiile din județ. Dacă din Brașov au mers reprezentanții Societății Junii Brașovecheni, de la Făgăraș, Diana Gribincea Popa si soțul Ciprian, s-au oferit voluntari pentru a însoți Lumina Sfântă spre Țara Făgărașului.

lumina sfanta1Împreună cu jandarmii, delegația făgărășeană va oferi lumină în parohiile de pe traseu până la Făgăraș. În orașul nostru, Lumina Sfânta va ajunge în jurul orei 23.00.

În urmă cu 13 ani, pentru prima dată, Lumina Sfântă primită de la Ierusalim era adusă în întreg Ardealul de către un jandarm. De atunci, acest lucru s-a păstrat an de an, devenind o tradiție ce înnobilează misiunile jandarmilor.

Și anul acesta, Ardealul va primi Sfânta Lumină prin intermediul Jandarmeriei Române. Colonelul Cristian Paliștan, comandantul Jandarmeriei Brașov, alături de preotul militar Ion Epaminond Boroș, vor prelua de la Aeroportul Otopeni Lumina venită din Țara Sfântă.

La întoarcerea de la București, pe drumul Luminii, prima oprire va fi în Predeal, acolo unde jandarmii vor oferi Sfânta Lumină Junilor Brașovului și Ansamblului Feciorilor Făgărașului. Apoi, colegii noștri vor ajunge la Catedrala din Brașov, iar de acolo Lumina va fi distribuită în tot Ardealul. În final, misiunea colegilor noștri se încheie chiar la unitatea de jandarmi din Brașov, acolo unde Lumina Învierii va dărui bucurie tuturor celor prezenți.

O misiune ce poartă o înaltă încărcătură emoțională, dar și o mare responsabilitate. Poate, cel mai valoros transport special pe care Jandarmeria Română îl poate avea în responsabilitate.“, se arată pe Jandarmeria Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.