Cum poți reduce nivelul de colesterol din sânge? Top 5 sfaturi de urmat

Colesterolul este de două feluri – HDL, considerat a fi bun și LDL, considerat a fi rău. Fiind o substanță grasă, acesta este implicat în formarea membranelor celulare, producția hormonilor și sinteza vitaminei D. Cu toate acestea, un nivel crescut de colesterol LDL în sânge poate fi extrem de periculos pentru sănătatea ta. Acesta poate duce la probleme grave ale inimii sau ale altor organe, din cauza faptului că poate construi depozite de grăsime în artere, formând plăci care pot îngusta și bloca fluxul de sânge. În rândurile de mai jos, vei afla informații despre câteva mijloace simple prin care poți reduce nivelul acestuia.

Iată 5 modalități prin care poți să reduci formarea colesterolului rău în sânge:

  1. Fă mișcare în mod regulat

Exercițiile fizice regulate pot ajuta la creșterea nivelului de colesterol HDL și la scăderea nivelului de colesterol LDL. Este indicat să faci mișcare pentru cel puțin 30 de minute în fiecare zi, mișcare ce poate include plimbatul, un antrenament ușor, înotul, jogging-ul, pilates, yoga sau chiar dansul. Alege tipul de mișcare care îți place cel mai mult și bifează-l pe listă în fiecare zi.

  1. Renunță la fumat

Fumatul poate reduce nivelul de colesterol HDL și poate crește nivelul de colesterol LDL, ceea ce poate agrava riscul de boli de inimă. Toți medicii recomandă renunțatul la fumat dintr-o varietate de motive, multe dintre ele fiind legate de sănătatea cardiovasculară. Încearcă să renunți treptat prin înlocuirea fumatului cu alte activități, precum mestecatul gumei sau băutul de apă.

  1. Menține o greutate sănătoasă

Kilogramele în plus sunt strâns legate de producția mare de colesterol rău. Încearcă să adopți o dietă cât mai echilibrată și să menții o greutate sănătoasă printr-o alimentație optimă și exerciții fizice regulate. Cu fiecare strat de grăsime pe care îl dai jos și prin creșterea masei musculare, reduci semnificativ cantitatea de colesterol LDL.

  1. Consumă alimente bogate în fibre

Fibrele solubile, precum cele găsite în ovăz, orz, fasole, mazăre și fructe pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL. Este important să te asiguri că introduci în regimul tău aceste alimente extrem de benefice atât pentru sănătatea inimii tale, cât și pentru cea a intestinului. Vei digera mult mai bine toată mâncarea pe care o consumi, iar colonul se va curăța mult mai ușor. În plus, fibrele acționează ca o „mătură” în intestin, legându-se de moleculele de colesterol și împiedicându-le să fie absorbite în sânge.

  1.     Adaugă în dieta ta polenul crud de păducel

Un alt aliat puternic în lupta împotriva colesterolului este polenul crud de păducel. Astfel, dacă ai probleme cu nivelul crescut de colesterol LDL în sânge, încearcă polenul crud de la apiland.ro, care te va surprinde cu multitudinea sa de beneficii. 

Pe lângă faptul că polenul crud conţine o varietate de vitamine, enzime și microelemente dificil de găsit într-un alt produs natural, acesta este bogat în antioxidanți ce ajută la protejarea celulelor și a arterelor de daunele provocate de radicalii liberi, care pot contribui la formarea plăcilor de colesterol și la ateroscleroză.

În concluzie, dacă suferi de un nivel ridicat al colesterolului în sânge, ia în considerare toți pașii prezentați mai sus pentru a combate creșterea sa. Dacă situația este destul de gravă, cel mai indicat ar fi să consulți un medic specialist.

Poză de Jessica Lewis thepaintedsquare pe Pexels

(articol de la partener)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *