Mariana Câju și-a anunțat candidatura la președinția Consiliului Județean Brașov

Președinta Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Făgăraș, Mariana Câju, și-a anunțat candidatura la președinția Consiliului Județean Brașov. Aceasta a transmis că va candida independent, deși susține că are sprijinul mai multor lideri politici și primari din județ. Unul dintre susținătorii acestei candidaturi este primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, care declară că Mariana Câju „este un om care are viziune, are capacitatea de a duce mai departe proiectele județului Brașov și de a atrage finanțări importante pentru județul Brașov“

Problemele județului nu îi sunt necunoscute, după ce a ocupat interimar această funcție în 2016 și timp de șapte ani a fost consilier județean  PNL și șefa comisiei de sănătate.

Îmi exprim intenția astăzi de a candida la președinția Consiliului Județean Brașov și recunoștința față de cetățenii  Țării Făgărașului, care în acești trei ani, de când mă aflu aici, mi-au fost alături în toate demersurile și proiectele pe care le-am realizat la Făgăraș, mi-au fost alături în această dură bătălie pe care am dus-o cu pandemia care a cuprins întreaga Românie și pe care noi, la Făgăraș, datorită dârjeniei  acestor oameni, am  învins-o. Ei întotdeauna, în istorie, s-au descurcat cu mijloacele proprii. Am readus Făgărașul acolo unde îi este locul, în inima județului Brașov și în atenția întregii țări. La fel doresc să fac și cu județul Brașov, să-i redau demnitatea și locul, pe care îl ocupă în România. Candidez independent la președinția Consiliului Județean Brașov și mă bucur de sprijinul primarilor independenți din județul Brașov, de sprijinul majorității primarilor din Partidul Național Liberal și de simpatia tuturor partidelor politice mari, care deja au un candidat la președinția Consiliului Județean. Sunt de asemenea încrezătoare că sunt sprijinită de toți angajații Consiliului Județean și de cei ai subordonatelor acestuia și sunt recunoscătoare și onorată de sprijinul pe care, în ultimele zile, mi l-au dat lideri ai partidelor politice și posibilitate de a candida din partea partidelor lor“, a declarat Mariana Câju.

Mariana Câju este președinta Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Făgăraș din anul 2017 . Într- declarație din cadrul Consiliului Local Făgăraș afirma că: „ am găsit un spital cu o datorie de 1 milion de lei. L-am adus pe un excedent bugetar la sfârşitul anului 2017, de 2,4 milioane de lei, în trei luni de zile. Am găsit un spital cu prejudicii stabilite de Curtea de Conturi de milioane de lei şi cu dosare penale, pe care nu este momentul să le aduc în discuţie acum. Am găsit un spital într-o stare de subdezvoltare. Într-un an de zile, şi să mă contrazică cineva dacă spun ceva neadevărat, am reuşit să redăm un minim de demnitate făgărăşenilor, prin acces la servicii medicale mai bune“.

Unul din susținătorii acestei candidaturi este primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

O susțin pe doamna Mariana Câju la președinția Consiliului Județean. Eu văd în doamna Mariana Câju un conducător al Consiliului Județean Brașov și îl văd ca un om cu viziune, care are capacitatea de a duce mai departe proiectele județului  Brașov și de a atrage finanțări importante pentru a dezvolta acest județ. De ce aleg să o susțin pe doamna Mariana Câju? Prin prisma faptului că toți președinții Consiliului Județean ai județului Brașov până în momentul de față nu s-au aplecat asupra întregului județ. Mai mult decât atât, au făcut în așa fel încât, zone importante din județ, de exemplu Țara Făgărașului sau zona Rupea, să nu le ajute, să le țină în subdezvoltare,  iar interesul politic al tuturor președinților a fost vizibil. Aș vrea să menționez faptul că Făgărașul întotdeauna, prin votul făgărășenilor, a dat președintele Consiliului Județean, uitându-ne în istorie. Doamna Mariana Câju este un om cu viziune, un om care face în așa fel încât să se înconjoare de oameni cu experiență, cu viziune, oameni profesioniști, oameni care pot ajuta la dezvoltarea județului și mai mult de atât, ea urmărește o strategie de dezvoltare, indiferent că este a unui municipiu, a unei zone sau a județului, strategie care este realizată de specialiștii din domeniu. Nu  îi este frică să facă acest lucru și așa cum am menționat este capabilă să aducă oameni buni pentru dezvoltarea unei unități administrative. O susțin și cred că foarte mulți primari din județ o susțin. După cum văd că funcționează lucrurile acum, având atâtea probleme în domeniul mediului, sănătății, infrastructurii mari, am încredere că viitorul președintele al Consiliului Județean, în persoana doamnei Mariana Câju, este o perspectivă de a rezolva aceste probleme și de a aduce județul acolo unde îi este locul, așa cum sunt de exemplu județul Cluj, Sibiu,  județe care au cunoscut o dezvoltare și o viziune a președinților de CJ de acolo“, a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *