VEDEM, ÎN SFÂRŞIT, ASFALT!

DSCN3947Cinci zone ale Făgăraşului vor vedea în curând asfaltul mult aşteptat! Aşa cum au fost reabilitate şi ale cartiere ale municipiului, şi în aceste zone vor fi reabilitări complete: trotuare, alei, şosele, zone verzi. În acest sens, în urmă cu câteva zile, comisia din cadrul primăriei a adjudecat constructorii iar dacă totul va decurge bine, peste câteva zile, se va deschide şantierul, de această dată de reparaţii. Totalul lucrărilor costă 5.350.000 de lei, bani din bugetul local.

În cadrul unei conferinţe de presă, organizată în data de 17 martie la Primăria Făgăraş, viceprimarul Cătălin Cîrje, care a fost şi preşedintele comisiei de licitaţie, a prezentat situaţia privind lucrările ce se vor desfăşura în acest an în primele cinci zone din Făgăraş. Aşadar, făgărăşenii care locuiesc în aceste zone vor scăpa în sfârşit de săpături, gropi şi praf.

Lucrarea a fost împărţită de proiectant în cinci loturi.

Lotul 1 – strada Câmpului Nou şi ANL,respectiv partea dreaptă în sensul de mers spre Braşov.  Este vorba despre o reabilitare din bordură în bordură, din bloc în bloc care cost 985.000 de lei

Lotul 2- strada Câmpului Nou – partea stângă în sensul de mers spre Braşov, o reabilitare completă şi care costă 760.000 de lei.

Lotul 3- Bulevardul Unirii – de la centrala Ecotermului de pe strada Doamna Stanca, din spatele blocului de pe strada Octavian Paler şi continuă până la fostul restaurant Ana. Este vorba de blocurile din spatele Bulevarului Unirii, cele dintre Bulevardul Unirii şi strada Şcolii, cele din spatele BCR-ului şi pe aceeaşi linie până la blocurile de la restaurantul Ana. Proiectantul a numit acest lot Bulevardul Unirii. Această lucrare costă 955.000 de lei.

Lotul 4 cuprinde strada Castanului, Stejarului, Teiului – reabilitarea străzilor, dar şi a tuturor zonelor: parcurilor, aleilor, trotuarelor. Acest lot costă 1.980.000 de lei.

Lotul 5 – Morii şi Iazul Morii – costă 660.000 de lei.

„Vorbim de o reabilitare din gard în gard, din bloc în bloc din clădire în clădire. Se tratează pluvialul, se reaşează preluările de apă pluvială . Venim în paralel cu serviciul ADPP şi vom monta tubulatură pentru viitoarea instalaţie de iluminat public“, a  spus Cătălin Cîrje, viceprimarul Făgăraşului.

Valoarea totală a lucrărilor este de 5.350.000 de lei, bani din bugetul local. În toate aceste zone, lucrările de apă-canal au fost finalizate.

„Procedura de achiziţie a început în luna septembrie. Atunci a fost anunţul publicat, în 27 noiembrie a fost termenul limită de depunere a ofertelor, s-au făcut patru şedinţe de evaluare. În perioada aceasta am avut o corespondenţă prin SEAP cu fiecare din participanţi. Participanţi au fost: firma Consal SRL, Morani Impex SRL, Geiger Transilvania SRL şi Fincodrum SA. Astăzi(17.03.016) am depus raportul de procedură şi am adjudecat pentru fiecare lot constructor. În acest momentul acest, conform legii şi declaraţiilor pe care le-am făcut eu împreună cu comisia, nu pot să spun public numele celor cu care am adjudecat.

Din cadrul comisiei au făcut parte: Cîrje Cătălin, preşedinte, Florina Micu, şefa Serviciului de Achiziţii Publice, Liliana Boer, arhitectul municipiului, Adrian Bica, şeful ADPP, Claudia Milea, jurist şi în momentul acesta secretarul primăriei. Noi am adjudecat şi ca să nu mai fie niciun fel de discuţie şi interpretare am transmis primarului raportul de procedură. Dânsul trebuie să-l semneze, să- l aprobe dacă doreşte , după care va fi o perioadă de contestaţie până la 15 zile“, a spus Cătălin Cîrje, viceprimarul Făgăraşului.  

Urmează să fie reabilitate şi alte zone din oraş pentru care s-au alocat bani din bugetul local la începutul anului.

„Urmează procedura pentru tratuarele de pe strada Negoiu, cele din 13 Decembrie, pista de biciclete şi trotuare până la Vijoli şi pista de biciclete până la ştrand. De asemenea, sunt alocaţi bani pentru reabilitarea tuturor aleilor din Parcul Regina Maria, dar şi pentru refacerea sistemului de iluminat“, a mai spus viceprimarul Făgăraşului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *