Elevii de la „Radu Negru“, primii în județ sau chiar în țară, la mai multe olimpiade și concursuri

Rezultate remarcabile și în acest an pentru elevii Colegiului Național „Radu Negru“. Îndrumați de profesorii lor, elevii atât de la liceu, cât și din gimnaziu au reușit să urce numele Făgărașului pe podium la concursurile și olimpiadele școlare. Cu 23 de premii pentru locurile 2 și 3, dar și calificări la etapele naționale s-au întors elevii noștri acasă spre mândria cadrelor didactice ale colegiului făgărășean. Astăzi, am stat de vorbă cu toți care au umplut din nou Cabinetul de Limba Română, însă vom începe prezentarea lor, cu cele mai bune rezultate, respectiv locurile întâi și calificarea la etapele naționale.

Una din elevele de excepție, care a reușit performanța de a se califica la etapa națională a Olimpiadei de Logică și argumentare, este Andrada Dăbiște din clasa a XI-a. A avut concurență mare, însă pregătirea și sârguința elevei si-au spus cuvântul. Acum, Andrada se pregătește pentru faza națională, care va avea loc la finalul lunii, la Baia Mare.

Img 20240422 Wa0015În primul rând aș vrea să exprim cât de recunoscătoare sunt pentru doamna profesoară care m-a îndrumat și ajutat, doamna profesoară Orzea Ioana, care a fost o susținere foarte mare pentru mine. Olimpiada națională a fost, având în vedere că am avut foarte multe emoții, a fost dificilă și chiar nu mă așteptam să am calificative așa de bune, doar că m-a ajuta foarte mult susținerea oamenilor din jurul meu și mă bucur că am dat dovadă de puterea de a trece mai departe“, ne- spus eleva Andrada Dăbiște.

În primul rând, eu vreau să-i felicit pe toți colegii mei, după cum vedeți avem o sală plină de elevi capabili de performanță. Anul trecut, știți că am deschis calea competițiilor la logică și argumentare prin Ioana Avram, prin participarea ei la naționale, iar anul acesta, eleva Andrada Dăbiște, din clasa a XI-a a reușit să consolideze acest drum și s-a calificat la etapa națională, la Logică și argumentare. Este o disciplină foarte dificilă, eu o felicit pe Andrada, pentru că este un copil deosebit, cu foarte mult bun simț, capabil să depună efort, foarte organizată, a dat dovadă de foarte multă autodisciplină, studiază în plus și sunt foarte mândră de ea“, a spus  prof. Ioana Orzea.

Img 20240422 Wa0016O elevă cu care se mândrește tot colectivul Colegiului Național „Radu Negru“ și care a făcut performanță și anii trecuți, la alte materii sau concursuri este Paula Contatore. Deși este elevă în clasa a XII-a, iar principala preocupare este pregătirea pentru Bacalaureat și admiterea la facultate, Paula a reușit să se pregătească și la filozofie, mai ales că este una din pasiunile ei. Eleva a reușit să obțină locul întâi la județ și să se califice la etapa națională.

„Filosofia este materia unde se desăvârșește înțelepciunea, așa cum spuneau filosofii în antichitate, că omul este măsura tuturor lucrurilor. Paula este măsura cunoașterii, a virtuților. Anul acesta s-a calificat la faza națională, nu avem decât cuvinte de laudă pentru ea, este un supra elev“, a spus prof. de filozofie Laurențiu Tătaru.

,,Olimpiada de filosofie a însemnat pentru mine, o provocare. Să ies din zona de confort și, în ciuda faptului că sunt în clasa a XII-a și am examene în acest an, am ales să fac acest pas. Filosofia este o pasiune de-ale mele pe care o am de când sunt mică. Cred că de-a lungul anilor de liceului, am ajuns să finisez această pasiune, să adun cât mai multe informații, astfel încât să ajung la rezultatul pe care mi l-am dorit. Cred că munca în acest domeniu este continuă, niciodată nu poți fi destul de pregătit. Cu susținerea profesorilor, cu ajutorul școlii, am ajuns la acest rezultat. Olimpiada de filosofie înseamnă pasiune, pentru mine“, ne-a spus Paula Contatore, elevă în clasa a XII-a E.

Și la limba engleză, colegiul făgărășean a reușit performanță prin trei elevi care s-au calificat la etapa națională a unui concurs internațional.

Img 20240422 Wa0017„Anul acesta, în cadrul colegului s-a desfășurat etapa pe oraș a concursului internațional de limba engleză Koala. Noi deja am participat la etapa națională, cei trei elevi s-au calificat la etapa națională, care a avut loc la sfârșitul lunii martie la Deva, iar săptămâna aceasta așteptăm rezultatele și sperăm într-o calificare la etapa globală, care va avea loc în Grecia, la începutul lunii octombrie. Este un concurs, nu este un examen și este un concurs care se adresează tuturor elevilor care vorbesc limba engleză, dar nu sunt nativi. Eu sunt mândră de ei, sunt două niveluri: nivelul A2 și nivelul B2 “, ne-a spus prof. de engleză Elena Ludu.

 

Nu mă așteptam la acest rezultat deși concursul mi s-a părut destul de ușor. Consider că a fost un rezultat bun iar acum așteptăm cu nerăbdare rezultatele următoare pentru calificare la etapa globală“, ne-a spus Ioana Cătană, elevă în clasa a VI-a A.

Am participat la concursul de limba engleză  Koala, la nivelul B2. Mi s-a părut o experiență interesantă, dar și plăcută. Mi-a făcut plăcere să particip pentru că de când eram mică sunt pasionată de limbi străine, în special de limba engleză“, ne-a spus Ioana Cucu, elevă în clasa a IX-a D.

„Vreau să-i mulțumesc în primul rând doamnei profesoare Ludu Elena pentru că m-a ajutat să ajung până aici, deoarece fără ajutorul dânsei nu aș fi putut să ajung aici sub nicio formă. De mic mi-a plăcut engleza și am reușit să găsesc o profesoară minunată, care să mă ajute și să mă îndrume. La etapa națională mi-a plăcut, a fost destul de ușor, în afară de anumite puncte. Sperăm să mergem mai departe “, ne-a spus Robert Borza, elev clasa a X-a D.

Img 20240422 134129Și dacă zilele trecută vă relatam despre tinerii antreprenori de la „Radu Negru“, iată că elevii făgărășeni au reușit să obțină locul întâi pe țară la concursul Arena Urșilor Juniori“, prin elevele Diana Vlad și Teodora Popa și premiul pentru cel mai realist proiect prin elevele Sofia Nemeș și Ioana Oprean.

A fost o mare surprindere pentru mine să reușim o asemenea performanță, astfel că am obținut premiul I pe țară la concursul „Arena Urșilor Juniori“. La începutul clasei a X-a nu am dat prea mare importanță acestei materii, nu îmi prea plăcea. Odată, însă, cu oportunitatea de a participa la acest concurs, am învățat foarte multe lucruri noi și am început să iau în calcul o viitoare carieră în acest domeniu. Am avut ocazia să cunosc oameni noi și nu am fi reușit acest rezultat fără susținerea și ajutorul doamnei profesor Corșatea.“, ne-a spus Diana Vlad, elevă în clasa a X-a B.

Img 20240422 Wa0010Participarea la acest concurs a fost o experiență unică atât pentru mine, cât și pentru colega mea, Ioana, cu care am format o echipă. Noi am obținut premiul pentru cel mai realist proiect, iar acest lucru a însemnat foarte mult. Ne-a dat o speranță și, în același timp, o îndrumare spre dezvoltarea Țării Făgărașului. Putem schimba ceva în Țara Făgărașului“, ne-a spus Sofia Nemeș.

„Astfel de concursuri ajută elevii să își valideze ideile de afaceri sau chiar afaceri aflate în forme incipiente, ale lor sau ale familiilor lor. Au în primul rând, o componenta educativă dar și o componentă motivațională a elevilor/tinerilor creativi. Orele de educație antreprenoriala sunt doar o verigă în „lanțul” evoluției individului ca antreprenor.
Sunt mulțumită de faptul că, pot să contribui la prosperitatea individului și a comunității, prin educație de afaceri și financiară! Într-adevăr, TINERII CREEAZĂ VIITORUL!“, a declarat profesorul îndrumător Maria Corșatea, prof. de Educație Antreprenorială.

Iată că an de an, Colegiul Național „Radu Negru“ susține dictonul școlii noastre, pentru cei care doresc să se înalțe prin educație. Mă bucur că iată avem echipe puternice formate atât din elevi merituoși, cât și din profesori devotați și am reușit și anul acesta să obținem peste 23 de premii, respectiv 2,3 la faza județeană, premiul întâi și bineînțeles și calificări la faza națională. Este de menționat și faptul că în spatele acestor rezultate se găsește o muncă care este pe de o parte a elevului, dar în același timp este și munca profesorului. Aș putea spune de asemenea că e de menționat și de reținut modelul școlii noastre, pentru că iată și în secolul 21 putem face o educație axată pe valori, o educație în care elevul să fie valorizat și să înțeleagă că a intra într-o competiție înseamnă de fapt depășirea propriilor limite. Eu îi felicit pe toți elevii, îi felicit și pe colegii mei și mă bucur că iată menținem ceea ce înseamnă la „Radu Negru“ și bineînțeles la nivelul municipiului Făgăraș, o educație valoroasă, cu cadrare pe învățare și centrare pe elev“, ne-a spus prof. Maria Racu, dir. Colegiul Național „Radu Negru“.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *