Top 10 activități eficiente pentru a obține o stare de bine

Când vine vorba de starea de bine, în primul rând te duci cu gândul la o serie de plăceri efemere, însă este mai important să alegi acele activități care te ajută la dezvoltarea personală sau la buna înțelegere cu persoanele care apar în viața ta. Fie că vrei să creezi un microclimat favorabil la serviciu, fie că te întorci acasă cu gânduri pozitive și cu o energie debordantă, vei transmite în jurul tău bucurie, ceea ce este esențial în fiecare relație. Când ești precum o lumină pentru cei din jurul tău vei constata că aceștia vor fi suficient de deschiși către o comunicare eficientă și o colaborare optimă. În următorul articol vei descoperi topul celor 10 activități eficiente pentru a te simți bine și a menține permanent această stare.

Armonizează-te cu cei din jurul tău pentru a te simți bine!

Când vrei să evoluezi din toate punctele de vedere este esențial să creezi o stare de bine și pentru tine și pentru cei din jurul tău. Astfel, vei putea să rezolvi fiecare sarcină cu randament maxim de fiecare dată.

Cum să obții starea de bine? Iată cele 10 activități eficiente!

  1. Ascultă-i pe cei din jurul tău în timp ce rezolvi sarcinile de serviciu, pentru a descoperi ce nevoi au și cum îi poți ajuta;
  2. Propune soluții optime pentru realizarea obiectivelor pe care le ai de îndeplinit;
  3. Înainte de a începe programul de lucru efectuează cel puțin 30 de minute de exerciții fizice;
  4. Pregătește fără grabă micul dejun și savurează-l în liniște;
  5. Planifică-ți activitățile și gestionează timpul în mod eficient;
  6. Alocă suficient timp pentru citit în fiecare zi cel puțin dintr-o carte creștină precum biblia de Dumitru Cornilescu, deoarece aceasta te ajută să găsești răspunsuri la întrebările care te frământă. În plus, pe stephanus.ro vei descoperi o mulțime de cărți interesante și nu numai la un click distanță;
  7. Povestește prietenilor despre experiențele tale, cere sau oferă sfaturi utile și împrăștie în jurul tău voie bună sau bucurie; 
  8. Oferă prietenilor și familiei mici daruri care să îi surprindă, fără să aștepți ceva în schimb;
  9. Alege un spectacol interesant și invită-ți prietenii pentru a merge împreună;
  10. Mergi periodic în călătorii sau în excursii pentru a-ți încărca bateriile.

 

Desigur, când realizezi ceea ce ți-ai propus este important să nu te plafonezi și să continui să conștientizezi care sunt efectele fiecărei acțiuni. Astfel, vei putea preveni unele probleme când știi că 80% dintre efecte pot fi generate de 20% dintre cauze, conform Principiului lui Pareto.

Cum să menții permanent starea de bine?

Dacă te întrebi ce este mai greu: să evoluezi pe o treaptă spirituală sau să te menții răspunsul este simplu și depinde foarte mult de credințele și convingerile tale. Când vrei să împrăștii „sămânța bună” este ideal să evoluezi permanent, atât în viața creștină cât și în viața socială. Te poți menține dacă rugăciunea particulară o completează pe cea din Biserică și poți evolua dacă faptele tale se corelează cu cuvântul rostit.

 Atunci când cuvântul zidește o relație sau vindecă răni sufletești ești pe calea cea bună din toate perspectivele. Așa cum ascultarea este o artă, cuvintele rostite pot fi un adevărat elixir sau dimpotrivă. Când un om se bucură atât de reușitele proprii, cât și de realizările altora este ideal.

Prin urmare, pentru a te bucura de tot ce te înconjoară este esențial să ții cont de fiecare activitate și să acorzi o ordine a priorităților sau să acționezi în mod eficient.

Poză de Andrea Piacquadio pe Pexels.com

(articol de la partener)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *