Proiect: Dacă vor să-și mărească nota obținută la Bacalaureat, cei interesați vor putea da examenul de mai multe ori

Cei ce au promovat examenul de Bacalaureat, dar nu sunt mulțumiți de nota obținută, pot cere să mai susțină încă o dată una sau mai multe probe ale examenului, în cadrul următoarelor sesiuni, potrivit unui proiect legislativ pus recent în dezbatere la Senat.

Mai exact, examenul de Bacalaureat se va putea susține de mai multe ori, indiferent dacă absolventul de liceu l-a promovat sau nu. Actualele reguli dau posibilitatea de a susține de mai multe ori bacalaureatul doar celor care nu îl promovează din prima, scrie avocatnet.ro.

Astfel, absolvenții studiilor liceale ce au promovat examenul de bacalaureat vor putea cere reexaminarea la una sau mai multe dintre probele examenului, în cazul în care consideră că notele obținute sunt prea mici.

Cei ce au luat Bacalaureatul vor putea fi reexaminați pentru mărirea notei în cadrul unei sesiuni de examen ulterioare.

Rezultatul reexaminării (…) nu poate conduce la scăderea notei obținute anterior. În urma reexaminării pentru mărirea notei, rezultatul se modifică doar dacă nota obținută este mai mare decât cea anterioară”, conform proiectului.

În cazul în care nota de la reexaminare este mai mare decât cea obținută anterior, absolventului de liceu i se va elibera o diplomă de bacalaureat cu nota obținută la reexaminare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *