Primari din Țara Făgărașului, în schimb de experiență, în Germania

foto: facebook

În perioada 15-19 octombrie, o delegație formată din 15 primari din Țara Făgărașului, dar și din reprezentanți ai mediului privat din Țara Făgărașului, participă la o vizită de lucru/schimb de experiență cu ,,Asociația Rețeaua intercomunală pentru dezvoltarea
zonei rurale Auerbergland – Bavaria – Germania”.

Sperăm într-un schimb de experiența nu numai util din punct de vedere al informațiilor,
experiențelor și conceptelor, dar și de relevanță practică pentru dezvoltarea Țării Făgărașului și a comunelor, având în vedere similitudinile zonei Auerbergland cu zona Țării Făgărașului.Dorim să învățăm de la cei mai buni iar în final acest parteneriat să se concretizeze prin realizarea unor proiecte de dezvoltare comune.“, a scris pe rețeaua de socializare Ioana Bogdan, director executiv la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Făgărașului.

Regiunea Auerbergland se află în sudul Germaniei, în landul Bavaria, la sud de München.
Rețeaua intercomunală Auerbergland s-a constituit cu scopul de a asigura o dezvoltare economică integrată in zona Auerbergland în conformitate cu potențialul acesteia, mai ales rural/turistic – castele, munți, sate autentice, muzee, etc.

Asociația cuprinde 14 comune și orașe mai mici. Dintr-o regiune preponderent rurală, săracă și cu o agricultura de subzistență a devenit o regiune turistică remarcabilă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.