Partidul Social Democrat și-a prezentat candidatul pentru funcția de primar al comunei Drăguș

În cadrul conferinței de presă săptămânale, Partidul Social Democrat l-a prezentat aseară pe candidatul la funcția de primar al comunei Drăguș. Acesta se numește Tiberiu Ionuț Poparad, are 34 de ani, este căsătorit și are o fetiță. Militar de carieră, Tiberiu Poparad a decis să își folosească experiența și abilitățile acumulate, în slujba comunității din Drăguș. Are alături oameni tineri, oameni cu viziune clară pentru o dezvoltare durabilă a comunei Drăguș. La conferința de presă au mai luat parte primarul Municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, Secretarul de Stat Roxana Mînzatu, candidat la Parlamentul European și Senatorul Toanchina Marius Gheorghe.
Candidatul la funcția de primar al comunei Drăguș din partea Partidului Social Democrat  împreună cu echipa sa își propune să identifice și să prioritizeze  nevoile reale ale cetățenilor prin dialog constant cu aceștia, precum și să dezvolte proiecte durabile care să contribuie la creșterea calității vieții în comună. De asemenea, își propune să asigure transparență decizională și o gestionare eficientă a resurselor publice și să promoveze implicarea activă a cetățenilor în viața comunității.
Sucaciu Lansare DragusTiberiu Ionuț Poparad va candida la funcția de primar al comunei Drăguș. Tiberiu face echipă cu Ciprian Mihai Popa, doi tineri pe care drăgușenii și Partidul Social Democrat i-au propus la această funcție de primar, respectiv la funcția de viceprimar pe Ciprian. Candidatul Tiberiu Ionuț Poparad și-a lăsat o carieră militară de dragul comunității din Drăguș. S-a întors după o lungă perioadă, după liceul militar, academia, garnizoane, până la momentul când și-a dat demisia de la Cincu, și a ales să vină ca împreună cu Ciprian Mihai Popa și echipa care și-au format-o în Drăguș, să lucreze pentru Drăguș și să ducă Drăgușul la următorul nivel. Eu vin și îi susțin cu toate proiectele pe care și le propun, bineînțeles în discuție cu comunitatea din Drăguș.“, a spus Gheorghe Sucaciu, președinte PSD Făgăraș.
Tiberiu PoparadAm decis să îmi folosesc abilitățile și experiența acumulată în anii de carieră militară, pentru a mă pune în slujba locuitorilor din Drăguș, candidând pentru funcția de primar.  Doresc să vă împărtășesc o parte din parcursul meu profesional. De la 14 ani, am ales o cale de disciplină, sacrificiu și responsabilitate: am intrat în sistemul militar. Crescut în spiritul valorilor onoarei și dedicării, aceste principii m-au ghidat mereu.  Am urmat o educație riguroasă la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, unde am dobândit nu doar abilități de conducere, ci și respectul și înțelegerea diversității și a nevoilor individuale. Lecțiile de viață învățate aici, au pus bazele omului care sunt astăzi.  Experiența mea ulterioară la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov m-a pus în fața unor provocări complexe și a necesității de a lua decizii rapide în situații critice. Am învățat că succesul depinde nu doar de cunoștințe, ci și de capacitatea de a colabora și de a inspira încredere celor din jur.  După absolvire, am avut privilegiul de a călători și de a lucra în diverse unități militare din țară, interacționând cu oameni care proveneau din medii sociale și culturale diverse. Această experiență m-a învățat că fiecare comunitate are nevoi unice și că soluțiile durabile se nasc din dialog și înțelegere reciprocă. Dorința de a fi mai aproape de familie m-a determinat, împreună cu soția și fetița noastră, să ne stabilim în Drăguș. Sunt hotărât să îmi folosesc experiența acumulată pentru a mă pune în slujba comunității noastre locale. Viziunea mea este să construim un viitor în care fiecare cetățean să se simtă pus în valoare și respectat, unde fiecare familie să aibă șanse egale, iar dezvoltarea durabilă să fie pilonul progresului nostru.“, spune Tiberiu Ionuț Poparad, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Drăguș.
Roxana MPrezentă la conferința de presă de la Făgăraș a fost și Roxana Mînzatu, candidat la alegerile pentru Parlamentul European, în momentul de față  Secretar de Stat la Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene. Aceasta a subliniat importanța apartenenței României la Uniunea Europeană și beneficiile concrete de care se bucură cetățenii români ca membri ai UE.
Mă simt ca acasă în țara Făgărașului. Am o experiență în ceea ce privește fondurile europene de fix 20 de ani. În martie 2004, îmi începeam cariera în acest domeniu ca și consilier de integrare europeană la Ministerul Integrării Europene de atunci. Am învățat să scriu proiecte în acel job și îmi aduc aminte că am scris proiecte  inclusiv în Țara Făgărașului și îmi aduc foarte bine că așa am învățat comunele și satele aparținătoare la vremea respectivă din județul nostru. Cel mai mult mă leagă de comunitățile din Țara Făgărașului, Microregiunea și investiția teritorial integrată, ITI Țara Făgărașului. Așa cum știți, prin legea 176/2020 la care am contribuit și eu ca deputat PSD la acea vreme, România a făcut un pas aplaudat la nivel european, în sensul în care pe lângă Delta Dunării, a propus să avem noi teritorii, noi regiuni, cu specific aparte în țara noastră, pentru care să avem fonduri europene dedicate, adică să nu avem concurență cu restul țării. Și eu am propus, evident lucrând cu domnul primar Sucaciu, și Țara Făgărașului și în prezent această investiție teritorială este aprobată, este funcțională, cu un buget inițial de câteva zeci milioane de euro, dar  așa consolidăm acest concept“, a declarat Roxana Mînzatu, secretar de Stat la Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene și candidat la europarlamentare. 
De asemenea, la conferința de presă au fost prezenți și candidatul la președinția Consiliului Județean Brașov, Lucian Pătrașcu, care a vorbit despre soluții concrete pentru revitalizarea infrastructurii de sănătate din Județul Brașov, infrastructură neglijată mult prea mult timp, dar și senatorul PSD, Marius Toanchină.
Patrascu„Astăzi vin în fața dumneavoastră, în fața făgărășenilor pentru a prezenta o parte din proiectele de sănătate, pe care doresc să le implementez în mandatul 2024-2028, proiecte care trebuie făcute cât mai curând posibil. Consiliul Județean are în subordine spitalele din județul Brașov, iar aceste spitale trebuie renovate cât mai repede posibil, cu precădere trei spitale din municipiul Brașov și aici vorbesc de spitalul Mârzescu, care arată într-un hal fără de hal, spitalul Astra și Spitalul Tractorul. Din păcate, în aceste trei spitale, în ultimii 8 ani, nu s-a investit un leu. Mergem mai departe, cu partea de dispensare din județul Brașov și care sunt finanțate de către fiecare UAT, însă Consiliul Județean poate veni în susținerea acestor dispensare de medici de familie, o dată prin acoperirea cheltuielilor neeligibile și a doua prin cofinanțări prin care Consiliul Județean poate să vină să ajute UAT-urile pentru ca aceste dispensare să fie dotate cu aparatură tehnică sau să fie renovate la nivel european.“, a spus Lucian Pătrașcu, candidat la președinția Consiliului Județean Brașov.
Un alt proiect al candidatului la președinția Consiliului Județean Brașov este un centru de prevenție pentru persoanele care au probleme cu drogurile sau cu jocurile de noroc.  Potrivit acestuia, în momentul de față, la nivel național există doar un singur astfel de centru, la Bacău, însă e un centru privat, cu doar 38 de locuri.
Vezi întreaga conferință în videoul de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *