Festivalul Narciselor de la Vad va avea loc în 12 mai

Festivalul Narciselor de la Vad din, comuna Șercaia va avea loc duminică, 12 mai. Festivalul este un prilej excelent de a evidenția frumusețea naturii prin frumoasele narcise, dar și a dansului,  cântecului, portului și obiceiurilor populare din zonă, un eveniment la care participă formații populare și interpreți îndrăgiți de făgărășeni, dar și de turiștii veniți, de fiecare date cu acest prilej, în zona Dumbravei Vadului.

Poiana Narciselor din Vad va avea parte de deschiderea oficială, care la fel ca în anii precedenții o să fie plină de distracție și voie bună. Evenimentul este programat duminică, 12 mai. Din păcate o bună parte din pădurea cu narcise a fost incendiată, susține primarul Cristinel Paltin.

Am luat decizia de a devansa termenul de 21 mai pentru 12 mai și acum mă înclin să cred că poate nu a fost o decizie corectă, pentru că trebuia mai mult devansat, pentru că narcisele deja au răsărit. Sper ca pe 12 mai, când va avea loc festivalul să fie înflorite, să mai prindem să fie înflorite, pentru că căldurile din ultima perioadă au grăbit toată vegetația. Ce aș avea eu  de semnalat este faptul că am reușit anul trecut să curățăm o mare parte aferentă comunei Șercaia pentru a înflori narcisele, pentru că așa este normal, să cureți suprafața. Partea tristă este că în urmă cu câteva zile, echipa de pompieri voluntari a comunei a fost solicitată pentru că o bună parte din pădurea cu narcise a fost incendiată. De cine? Probabil că organele competente vor stabili, pentru că nu a tunat, nu a fulgerat să se aprindă de la natură. Cineva a pus foc și a ars. Nu a ars suprafața pe care noi o avem în gestiune și am curățat-o anul trecut și chiar acest lucru a ajutat pentru că am curățat-o și nu a avut ce să ardă. “, a declarat Cristinel Paltin, primarul com. Șercaia.

Sărbătoarea Narciselor, festival de etnologie și folclor, se desfășoară în fiecare an, în jurul sărbători Sfinților Împărați Constantin și Elena. Rezervația naturală „Dumbrava Vadului”, cunoscută mai ales sub numele de „Poiana Narciselor”, reprezintă singura rezervație naturală de profil din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *