Elevii din județ s-au întrecut astăzi în cadrul „Junior Șenchea Chef“

A devenit deja tradiție ca  la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ să se organizeze în fiecare an un concurs de gătit, intitulat „Junior Chef Șenchea“. Și dacă inițial, acesta a fost doar local, din anul 2017 a devenit unul județean. Astfel că mai multe echipe de bucătari în devenire  din județul Brașov participă la această competiție, organizată la liceul făgărășean. Astăzi a avut loc a patra ediție, la care s-au înscris trei echipe.  

IMG_5810 Echipe de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ din Făgăraș, Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu“ din Brașov și Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu“ din Brașov  s-au întrecut astăzi în cadrul celei de- a patra ediții a concursului județean de gătit „Junior Șenchea Chef“. Elevii de la clasele cu profil de alimentație au vrut să  demonstreze juriului, dar și tuturor celor prezenți că reușesc de pe acum să impresioneze prin preparatele lor culinare.

 

IMG_5826Este ediția a patra a concursului județean „Junior Șenchea Chef“, concurs care se desfășoară din 2012 la noi în unitatea de învățământ. În acest an, participă trei echipe: o echipă de concurenți de la Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu“ Brașov, una de la Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu“ și o echipă de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ Făgăraș.  Noi nu putem decât să le urăm succes concurenților și suntem convinși că vor fi câștigători cu toții, așa cum le-am spus că e de ajuns să participi la astfel de evenimente, pentru a fi câștigător.“, ne-a spus prof. Laura Pop, dir. Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“

Fiecare echipă participantă în concurs s-a străduit să realizeze preparatele cât mai bine. Asta pentru a demonstra celor prezenți că pot, cu ajutorul cunoștințelor acumulate, să-și demonstreze abilitățile de viitori profesioniști.

 

IMG_5824Astăzi avem de pregătit un preparat din carne de pui. Vom pregăti  ciulama de pui cu mămăliguță. Este o meserie foarte frumoasă, în care poți experimenta mult, îți poți pune creativitatea la muncă în bucătărie și să pregătești multe preparate sofisticate sau chiar inovative “, Petronela Baiu, elevă la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“.

 

 

 

IMG_5825Astăzi facem un preparat, o ruladă de pui, o brioșă, două sosuri de ardei și unul blue cheese. Sunt pasionată de bucătărie, îmi place foarte mult. Cel mai mult îmi place să prepar risotto și paste “, ne-a spus Diana Măciucă, elevă la Liceul „Maria Baiulescu“, Brașov.

IMG_5807 IMG_5808 IMG_5809 IMG_5810 IMG_5813 IMG_5814 IMG_5816 IMG_5817 IMG_5818 IMG_5819 IMG_5820 IMG_5821 IMG_5823

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *