A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul variantei de ocolire a Făgărașului

16 milioane de lei vor veni de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul „Anghel Saligny“ pentru proiectul variantei de ocolire a Făgărașului. Primarul municipiului anunță că a fost semnat contractul de finanțare prin acest program.
FB_IMG_1677140200570„Am bucuria să vă anunț că s-au făcut primii pași concreți în vederea începerii lucrărilor la varianta ocolitoare a Municipiului Făgăraș.
În acest sens, am semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” în valoare de 16.000.000 lei. Urmează finalizarea licitației prin desemnarea constructorului, proiectarea tehnică și începerea lucrărilor.
Durata contractului este de 3 luni, pentru serviciile de proiectare și asistență tehnică, respectiv 24 de luni, pentru execuția lucrărilor.
Varianta ocolitoare va fi construită în partea de nord a municipiului, pe o lungime de aproximativ 5,9 km, se va desprinde din DN1 la km 232+324 și se va închide în DN1 la km 236+263.
În cadrul proiectului vor fi realizate trei intersecții giratorii pentru a permite accesul spre și dinspre DN1 și DJ104D. Pentru a asigura condiții optime de trafic, ele vor fi prevăzute cu sisteme de iluminat public și panouri antifonice.
În demersul pe care l-am făcut până în prezent, am primit sprijin din partea domnului senator Marius Dunca, acesta implicându-se activ în susținerea realizării variantei ocolitoare a Municipiul Făgăraș.
Chiar dacă suntem doar la începutul unui drum lung și anevoios, sunt convins că prin construirea acestei variante ocolitoare, Municipiul Făgăraș va intra în rândul orașelor europene care se vor putea lăuda cu o infrastructură rutieră modernizată.“, spune Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.
Drumul va avea 5,95 kilometri și câte o bandă pe sens iar valoarea totală a proiectului este de aproximativ 61 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *