Invazie de omizi în câteva zone ale Făgărașului

Invazie de omizi în câteva zone din municipiul nostru. Câțiva cetățeni ne-au sesizat asupra faptului că în cartierele în care locuiesc, omizile distrug tot. Au fost alertați și reprezentanții Primăriei Făgăraș iar în acest sens se iau deja măsuri. 

În unele zone, omizile au ajuns inclusiv la bloc. Localnicii au încercat să le îndepărteze cu soluţii, însa spun că măsurile nu au niciun efect. Bineînțeles zonele verzi din fața blocurilor nu au scăpat de atacul dăunătoarelor. Astfel că au apelat la reprezentanții Primăriei Făgăraș.

În zona Negoiu, la blocul 14, cetățenii au făcut sesizare la Primărie și deja s-a intervenit aseară. Mai există două sesizări din cartierele Alecsandri și Câmpului și potrivit autorităților, se va interveni astăzi și mâine.

 

Potrivit specialiștilor, omizile se înmulțesc foarte rapid. Un adult depune de la 400 la 800 de ouă. Căldura este un factor esențial pentru că se înmulțesc rapid.

Omizile atacă până la 200 de specii de plante. Insectele pot distruge total frunzele pomilor şi să compromită astfel recolta.

Potrivit digitv.ro, și vestul Europei este invadat de omizi. Omizile sunt periculoase pentru că perii lor fini se împrăştie în aer şi pot duce la alergii sau, mai rău, la infecţii ale căilor respiratorii şi oculare. De asemenea, contactul cu omizile poate duce la erupţii cutanate. În Germania, mai multe şcoli şi parcuri au fost închise.

Nouă copii au ajuns la spital după ce au intrat în contact cu omizile, la o competiţie sportivă.

În Belgia, situl unui festival de rock a fost închis, după ce au fost descoperite cuiburi de omizi în copaci şi în zona de camping. S-a intervenit rapid, prin arderea cuiburilor. Aceasta pare a fi cea mai eficientă metodă de a scăpa de omizi, potrivit sursei citate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *