Zamolxe şi dacii au fost „readuşi la viaţă”, în comuna Mândra

Zamolxe şi dacii au fost „readuşi la viaţă“. Câteva exponate inedite, din lemn au fost amplasate într-un parc din Mândra. Sculptorii din Țara Făgărașului au pus mâna pe drujbe, dalte şi cuţite şi au realizat lucrări deosebite, care vor putea fi admirate de turiştii care vor ajunge în zonă.
Parcul din comuna Mândra, în care localnicii obișnuiesc să se întâlnească, a devenit noua casă a unor lucrări deosebite. Este vorba despre câteva sculpturi în lemn, care reprezintă personaje dacice dar  și renumita ceapă roșie a Mândrei.

daci1Cu ocazia organizării festivalului Cepei roșii la Mândra, am reușit să aducem o expoziție foarte frumoasă, niște sculpturi în lemn, formată din chipul lui Zamolxe, străjeri, o masă, lupul dacic  și bineînțeles ceapa roșie care ne reprezintă pe noi la Mândra. Sunt niște sculpturi realizate manual iar acum suntem în discuții, dacă vom putea să le păstrăm aici la Mândra și le ținem ca o expoziție a comunei Mândra. Vrem ca aici, în părculețul din centrul satului să păstrăm această operă de artă și să creăm un punct de atracție turistică aici“, a declarat Emil Moraru, viceprimarul com. Mândra.

Sculpturile din lemn au fost expuse pentru prima dată în acest weekend, cu ocazia Festivalului Cepei Roșii. Un eveniment aflat la prima ediție și organizat de Primăria Mândra în colaborare cu Consiliul Județean Brașov.

(Iulia GRECU)

 

daci2daci3 daci5 daci7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *