Alte două făgărășence au apelat numărul de urgențe, după ce au fost victimele violenței în familie

Alte două făgărășence au sunat noaptea trecută la numărul de urgențe, după ce au fost victimele violenței în familie. Dacă în primul caz, oamenii legii au emis ordin de protecție față de soțul violent, în cel de-al doilea, tânăra agresată și-a iertat fostul concubin pentru că a lovit-o și a refuzat ordinul de protecție provizoriu. 

Potrivit purt. de cuv. al IPJ Brașov, prima sesizare a fost în data de 30 august 2022, în jurul orei 21.00.

Polițiștii au fost sesizați de către o femeie din municipiul Făgăraș cu privire la faptul că soțul său, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi amenințat-o cu acte de violență, aspecte care i-au creat acesteia o stare de temere.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.“, 

Cea de-a doua victimă a violenței în familie, o tânără de 23 de ani a refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

 Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violența în familie”.

În fapt, la data de 31 august 2022, în jurul orei 00,05, polițiștii au fost sesizați de către o tânără din municipiul Făgăraș, județul Brașov, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei violențe în familie.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că, pe fondul unor discuții în contradictoriu, tânăra în cauză, în vârstă de 23 ani, ar fi  fost agresată fizic de către fostul său concubin.

În conformitate cu prevederile legale s-a procedat la completarea formularului de evaluare a riscului, constatându-se faptul că există pericol iminent, însă, tânăra a refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

          Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.“, se arată în comunicatul transmis de IPJ Brașov.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.