Frumusețile Țării Făgărașului vor fi urmărite pentru prima dată în istorie de peste 100 de milioane de oameni, în același timp

Federația Română de Ciclism, alături de Ministerul Sportului și Auchan Retail România, în calitate de partener principal, anunță ediția cu numărul 55 a Turului României. Competiția se va desfășura în perioada 6-11 septembrie 2022, pe un traseu de aproximativ 850 km, care pornește din Satu-Mare și trece, înainte de a ajunge la București, prin Bistrița, Târgu-Mureș, Făgăraș și Curtea de Argeș.
24 de echipe profesioniste din 13 țări și-au confirmat deja participarea, iar rezumate extinse din fiecare etapă a Turului României vor putea fi urmărite zilnic în 50 de țări, inclusiv în România, fiind pentru prima oară când competiția este transmisă la nivel internațional, asemenea tuturor celorlalte mari tururi cicliste.
Ca de fiecare dată, traseul Micii Bucle este construit astfel încât să pună în lumină importante zone turistice din România. Anul acesta, plutonul va traversa, printre altele, Țara Lăpușului în Maramureș, Colinele Transilvaniei și cel mai spectaculos drum din țară – Transfăgărășan.
turul ciclist2Turul României pornește la Satu Mare, unde festivitățile încep în 5 septembrie, cu evenimentul de prezentare a echipelor. Tot aici se desfășoară, în 6 septembrie, Prologul – un contratimp individual pe un traseu de 2 km prin centrul orașului și de aici se dă startul etapelor:
• Etapa 1 (7 septembrie): Satu Mare – Bistrița
• Etapa 2 (8 septembrie): Bistrița – Târgu Mureș
• Etapa 3 (9 septembrie): Târgu Mureș – Făgăraș
• Etapa 4 (10 septembrie): Cristian – Curtea de Argeș
• Etapa 5 (11 septembrie): circuit în București
La Făgăraș, Turul ajunge în după-amiaza zilei de 9 septembrie, de la Târgu Mureș. Primarul Făgărașului a postat un mesaj pe pagina de socializare prin care îi îndeamnă pe făgărășeni să ia parte la acest eveniment în calitate de susținători.
„Frumusețile Țării Făgărașului vor fi urmărite pentru prima dată în istorie, de peste 100 de milioane de oameni, în același timp. Turul României va fi transmis în 50 de țări prin intermediul Eurosport. Vineri, 9 septembrie, o linie de final va fi amenajată la Făgăraș, pe unde cicliștii români și străini vor trece și vor marca sfârșitul celei de-a treia etape a competiției. Va fi un eveniment deosebit și unic, de aceea, prezența făgărășenilor este importantă. Toți cei care iubesc și susțin sportul, dar și cei care vor să ia parte la un moment deosebit sunt așteptați în această zi, să îi încurajeze pe cicliști pentru efortul depus, cu multe aplauze. Ora estimată este 16.30. Poate fi influențată de mai mulți factori – vreme, trafic, incidente neprevăzute.“, spune Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.
Dacă în 2021 au participat la Turul României 16 echipe, anul acesta și-au confirmat participarea 24 de echipe profesioniste din țări precum Spania, Columbia, China, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, SUA, Bulgaria, printre care 2 echipe pro-continentale: CAJA RURAL, aflată pentru prima dată în România, DROPPER DRONE HOPPER – ANDRONI GIOCATTOLI, o echipă cu istoric la cursele din România, și-au confirmat deja prezența în Turul României. În competiție sunt înscrise și echipele naționale ale României și Bulgariei, precum și toate cele trei echipe continentale din România: MENTORISE ELITE TEAM CFX, GIOTTI VICTORIA SAVINI DUE și TEAM NOVÁK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *