Localitatea Şercaia ar putea avea ocolitoare

Primarul comunei Şercaia, Cristinel Paltin, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că a depus documentaţia pentru obţinerea unei finanţări prin Fondul de Dezvoltare a Investiţii  pentru amenajarea unei variante ocolitoare a localităţii Şercaia, care să ia o parte a traficului de pe DN 1. Potrivit edilului, valoarea investiţiei este de peste 5 milioane de lei.
Dinspre Făgăraş, ocolitoarea ar urma să intre în localitate pe un drum existent, va ajunge la drumul judeţean care merge spre Hălmeag, până la ieşirea din Şercaia, apoi merge pe lângă localitate până la DN 1S (Şercaia – Hoghiz). „Practic, vor fi două bretele de legătură, care vor permite devierea traficului greu, iar lungirea lor totală va fi de aproximativ 5 km”, a declarat Cristinel Paltin, citat de bzb.ro.  Edilul a precizat că, deocamdată, nu a fost primit nici un răspuns de la Guvernul României privind această solicitare.

Pod solid şi după un secol
Pe traseul „ocolitoarei” comunei Şercaia este şi un pod foarte vechi, cu arcade metalice, dar care, a declarat Paltin, este într-o stare bună. „Podul a fost construit de mai bine de 100 de ani. Din câte ştiu, la Primăria Şercaia a ajuns o notificare din Austria, prin care ni s-a comunicat faptul că a trecut de 100 de ani. Au fost nişte probleme cu pilonul din mijloc, pentru că albia pârâului s-a adâncit, însă în anul 2005 Sistemul de Gospodărire a Apelor Braşov a amenajat un prag, iar de atunci nu au mai fost astfel de probleme. Acest pod poate fi reparat”, a declarat primarul.

sursa:bzb.ro

 

The specified slider is trashed.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *