Reprezentanții Primăriei Făgăraș au ținut și anul acesta să premieze și să onoreze cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie

În ziua de azi, cine reușește să mențină o relație lungă și sănătoasă poate fi mai mult decât împlinit. Dar oare cum pot fi considerați oamenii care de jumătate de secol își împart viața cu bune și rele și care, par mai îndrăgostiți și veseli decât multe cupluri tinere? Ei bine, acei oameni pot fi considerați eroi și modele de viață, pentru că ei reprezintă, prin longevitatea relației lor, dovadă că dacă te ții de ce-i sfânt, nimic nu piere, ci din contră, devine mai puternic și mai trainic. Acesta este și motivul pentru care Primăria Făgăraș a ținut și anul acesta să premieze și să onoreze cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Într-o atmosferă festivă, 46 de cupluri din Făgăraș au fost invitate în Crama Cetății Făgăraș, unde au luat masa, dar s-au și distrat. Mai mult, pe lângă distracție și voie bună, fiecare cuplu a primit din partea Primăriei Făgăraș suma de 500 de lei.

 

Avem anul acesta 46 de cupluri iar o parte dintre acestea participă la masa pe care a organizat-o Primăria. Ceilalți nu au putut să vină, fie din cauza problemelor de sănătate, fie nu au fost în oraș. Fiecare cuplu a primit și suma de 500 de lei din partea Primăriei Făgăraș.”, ne-a spus Lavinia Gheorghe, consilier în cadrul Primăriei Făgăraș.

Secretele unei relații lungi se bazează pe câteva valori principale, spun oamenii. Nicolae și Elvira Stancu s-au căsătorit acum 50 de ani, pe vremea când el avea 2o de ani iar ea doar 16. Secretul longevității relației lor se bazează pe câteva valori fundamentale: înțelegere, voie bună și respect.

„Secretul este înțelegerea, voia bună, completarea unul pe altul și ajutorul unul pentru altul. Și multă, multă înțelegere. Asta este viața pe care doresc să o întâmpine orice tânăr. Când ne-am căsătorit eu aveam 20 de ani iar soția mea 16. Din căsnicia noastră au rezultat 3 copii.” , ne-a povestit familia Stancu.

Datorită faptului că viața este presărată atât cu bune, cât și cu rele, este nevoie de iertare pentru ca o relație să dureze atât de mult. Emil și Ileana s-au căsătorit pe vremea când aveau 24, 25 de ani și spun că viața nu e tocmai roz și de aceea, dacă ai răbdare și iertare, poți depăși orice obstacol.

 

 

„Secretul este foarte simplu. Respectul reciproc, să avem răbdare unul cu celălalt pentru că omul trece prin multe lucruri și plăcute și neplăcute. Și trebuie să ai răbdare să treci peste toate.”, ne-a spus Emil.

„Și să mai iertăm“, completează Ileana, soția.

„Și să mai iertăm, desigur, că doar așa spune în „Tatăl nostru”, iartă-ne, precum și noi trebuie să iertăm. , completează soțul.

Evenimentul organizat de Primăria Făgăraș reprezintă de fapt o formă de recunoștință pentru acești oameni.

„Evenimentul reprezintă de fapt o recunoștință pentru acei oameni care, din punct de vedere familial, au știut să își respecte familia și nu puțini dintre ei, au fost niște persoane foarte puternice în Făgăraș care de-a lungul timpului au avut o contribuție și au făcut cinste orașului. De aceea, Primăria s-a gândit ca să onoreze această vârstă, cum se spune „Nunta de aur”, prin care să elogiezi asemenea persoane. Le dorim sănătate, nu este ușor să ajungi la 50 de ani într-o familie.”, ne-a spus Sandu Moroșan, președintele Asociației Pensionarilor din Țara Făgărașului.

 

The specified slider is trashed.

 

 

One thought on “Reprezentanții Primăriei Făgăraș au ținut și anul acesta să premieze și să onoreze cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.