Bucurie pentru micuții de la creșa „Mămăruța“
Al doilea proiect finanțat prin programul „Bugetarea participativă 2019“ a fost finalizat. Un nou spațiu de joacă a fost amenajat în curtea creșei „Mămăruța” din municipiul Făgăraș. Angajații unității de învățământ vor putea desfăşura acum activităţi recreative cu copiii, benefice pentru sănătatea și dezvoltarea micuților.
Conform proiectului propus de către un cetățean al municipiului, a fost amplasat un complex de jocuri distractive compus din: tobogane, balansoare, figurine cu arc, o casă în miniatură și bănci. În plus, pe o suprafață de 51 mp au fost montate pavele cauciucate pentru prevenirea accidentărilor.
„Ne bucurăm de faptul că încă un proiect din cadrul procesului de Bugetare participativă 2019 a fost realizat. Această lucrare a fost imperios necesară, deoarece copiii nu aveau un spațiu cu mobilier urban unde să se joace”, declară Grațiela Balan, consilier la Primăria Făgăraș.
Costul total al lucrărilor s-a ridicat la 39.834 de lei, au o perioadă de garanție de 24 de luni, iar recepția acestora a avut loc, în această dimineață, în prezența comisiei condusă de Mariana Oancea.
Procesul de Bugetare participativă, program pilot demarat de Primăria Municipiului Făgăraș în 10 mai și aflat în implementare din luna august, urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor prin implicarea acestora în dezvoltarea comunității. Alte 4 proiecte urmează să fie finalizate, iar stadiile acestora pot fi verificate oricând pe platforma www.bp.primaria-fagaras.ro.
Făgărășenii au decis, prin procesul de vot desfășurat pe platforma dedicată bugetării participative, cum să fie utilizată o parte din taxele și impozitele pe care le plătesc. Fiecare a avut 5 voturi disponibile, câte unul pentru fiecare dintre cele 5 domenii: alei, trotuare şi zone pietonale; mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei; spații verzi și locuri de joacă; infrastructură educațională și culturală, oraşul digital.
50.000 de euro este suma totală alocată anul acesta, urmând ca în 2020 să crească până la 7% din bugetul secțiunii de dezvoltare al Municipiului Făgăraș, provenit din excedentul anului bugetar anterior, conform hotărârii luate de Consiliul Local.
Înainte de demararea procesului de bugetare participativă, specialiștii din cadrul Primăriei Făgăraș au organizat o serie de dezbateri publice, dar și ateliere în fiecare cartier din municipiu, în cadrul cărora au vorbit cu cetățenii prezenți și le-au explicat ce presupune acest demers.
The specified slider is trashed.