Voila: Campanie de colectare a deşeurilor electronice

Campanie de colectare a deşeurilor electronice, în mediul rural. Sătenii din comuna Voila care au în gospodăria proprie diverse  echipamente electrice şi electronice uzate le pot trimite la reciclare, înainte de sărbători, mai exact în data de 20 decembrie. Acţiunea iniţiată de Primărie – are două scopuri: îi scapă pe oameni de aparatele vechi şi uzate, şi salvează natura de poluare – pentru că există săteni care aruncă tot ceea ce nu le mai trebuie prin gospodărie, pe malurile Oltului.

Astfel în 20 decembrie va avea loc o campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice împreună cu societatea de salubritate iar cetățenii care au astfel de aparatură prin gospodărie pot să scape de aceasta.

Edilii comunei Voila sunt preocupaţi în permanenţă de curăţenia din sate, de colectarea deşeurilor de la populaţie şi, nu de puţine ori, au organizat şi acţiuni de ecologizare.

Comuna Voila are în domeniul salubrităţii un parteneriat cu  comunele Lisa şi Recea. Au înfiinţat o societate de salubritate cu iniţialele comunelor şi s-au dotat cu utilaje specifice unor astfel de activităţi. Sătenii plătesc 8 lei metrul cub de persoană – însă taxa se achită susţin reprezentanţii primăriilor. Toate cele trei comune însă se confruntă cu persoanele necivilizate care aruncă gunoiul în locuri nepermise – iar Primăriile primesc amenzi usturătoare de la Garda de Mediu.

 

 

25.11.2019

Roxana

Dorel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *