Ansamblul Castelului Brâncovenesc, simbol al comunității din Sâmbăta de Sus, a fost trecut în proprietatea comunei

Veste bună pentru locuitorii comunei Sâmbăta de Sus. Castelul Brâncovenesc a fost trecut în proprietatea comunei. Vestea a fost dat de primarul comunei pe pagina de socializare.
O noua veste buna pentru locuitorii comunei noastre: începând de astăzi, Ansamblul Castelului Brâncovenesc, simbol al comunității noastre, format din clădirea principala, doua anexe si teren este proprietate a comunei Sambata de Sus.
In urma cu aproape doi ani, când am început procedurile de intabulare a proprietatilor Domeniului public al comunei, situația juridică a acestuia era destul de complicata: proprietar in acte Ministerul Sănătății si al Ocrotirilor Sociale din 1941, un drept de administrare al Sfatului Popular Brasov din 1965, o Hotărâre de Guvern din 2003 privind apartenența la Domeniul Public al comunei si un contract de concesiune pe 49 de ani cu o firma privată in desfășurare de unde comuna avea de primit peste 600.000 ron. A fost o munca de echipa migăloasă in aceasta perioada, consultări ale arhivei naționale, audiențe la diverse instituții din București, consultări cu specialiști, o acțiune in instanța…dar, așa cum am învățat ca perseverenta da roade, am reusit sa ducem la bun sfârșit si aceasta provocare.
Începând de acum o sa facem tot ceea ce ne sta in putința ca sa redam acestui monument istoric, simbol al culturii noastre, strălucirea de altădată.
Vreau sa mulțumesc tuturor celor care s-au implicat si au contribuit la acest rezultat !“, a spus Nicolae Morariu, primarul com. Sâmbăta de Sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *