O școală din Făgăraș, aleasă să piloteze testarea standardizată

329 de şcoli din toată ţară vor pilota testarea standardizată până la finalul anului şcolar 2021-2022, pentru elevii tuturor claselor, respectiv I-VII şi IX-XI, mai puţin cele din anii terminali. Lista acestora este în Ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial şi, potrivit acestui, „la nivelul fiecărui judeţ/sector al municipiului Bucureşti, pilotarea evaluării standardizate se va organiza în câte 7 unităţi de învăţământ, incluzând unităţi de învăţământ cu profil pedagogic”.
În judeţul Braşov, potrivit Ordinului, testare standardizată va fi făcută în Liceul „Andrei Mureşanu” Braşov, Şcoala Gimnazială nr. 9 „Nicolae Orghidan” Braşov, Şcoala Gimnazială Ghimbav, Colegiul Naţional „Doamna Stanca” Făgăraş, Şcoala Gimnazială Caţa, Şcoala Gimnazială Sânpetru, Liceul „Sextil Puşcariu” Bran, scrie bzb.ro.
Pilotarea evaluării standardizate la finalul anului şcolar 2021 – 2022 are scopul de a stabili nivelul de competenţe ale elevilor la finalul anului şcolar. În vederea pilotării evaluării standardizate, Ministerul Educaţiei încheie un protocol de colaborare cu titlu gratuit cu o companie, fără a o numi, însă.
Testele sunt 100% digitalizate, susţin oficiali din Ministerul Educaţiei. Va fi un lucru „total diferit de ceea ce am făcut până acum în sensul că acest test va putea fi aplicat pe orice dispozitiv (…). Şi nu presupune nici măcar pentru profesor un efort suplimentar, pentru că nu evaluează lucrările, ele se evaluează automat pe platformă”, a spus vineri, într-o intervenţie la Radio România, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

CRITERIILE PRIN CARE AU FOST ALESE ŞCOLILE
1. Un colegiu/liceu cu profil pedagogic.
2. O unitate de învăţământ gimnazial din mediul urban mare (municipiu).
3. O unitate de învăţământ gimnazial din mediul urban mic.
4. O unitate de învăţământ liceal din mediul urban mic.
5. O unitate de învăţământ gimnazial din mediul rural mic.
6. O unitate de învăţământ gimnazial din mediul rural mare.
7. O unitate de învăţământ liceal din mediul rural.

DISCIPLINELE LA CARE SE ORGANIZEAZĂ EVALUAREA STANDARDIZATĂ  
a) pentru elevii claselor I – a VII-a, limba română şi matematică;
b) pentru elevii claselor a IX-a – a XI-a, limba română şi, în funcţie de filieră, profil şi specializare, disciplina care se susţine la examenul de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.