Două avalanșe mari în Munţii Făgăraş. Valul de zăpadă a lovit cabana Capra şi a acoperit maşinile din parcare

O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs, sâmbătă seară, în Munţii Făgăraş, valul de zăpadă lovind cu putere cabana Capra, unde a produs pagube şi a acoperit maşini aflate în parcarea cabanei care este situată în apropierea Transfăgărăşanului, la aproape 1600 de metri altitudine. Nu au existat victime. A doua avalanșă a fost observată la Bâlea Lac, dar nicio persoană nu a fost rănită.

 O avalanșă de mari dimensiuni a lovit cabana Capra, dar și parcarea din fața cabanei. „Nu sunt victime, dar sunt pagube materiale, atât la cabană, precum și mai multe mașini avariate. Avalanșa a curs pe vâlcelele ce coboară dinspre Cota 2000 (Căldarea Berbecilor), în aceasta seară”, se arată pe pagina de Facebook Avalanșe în Carpați

De asemenea, la Bâlea Lac au fost observate urmele unei avalanșe mari în zona Șaua Doamnei (Curmătura Bâlii). Cel mai probabil, această avalanșă a curs de sub vârful Paltinul și a traversat zona șeii Doamnei.

În urma ninsorilor masive cu vânt din ultima perioada, riscul de avalanșă este mare în toata zona de gol alpin a munților Făgăraș. Ninsorile și viscolul continuă, astfel că este de așteptat să se producă mai multe avalanșe, declanșate spontan, chiar și în zona montană de sub 2.000 de metri, unele dintre acestea și de mari dimensiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.