Săptămână friguroasă cu temperaturi scăzute până vineri

Primăvara aceasta este una mult mai friguroasă decât ar fi fost normal. Meteorologii spun că vremea rece și precipitațiile nu se vor da duse până vineri. Dar, în același timp, vestea bună este că nivelul de apă din sol a fost restabilit, lucru binevenit pentru culturi.

Avem o primăvară capricioasă, cu o lună martie cu alternanţe de perioade foarte călduroase, urmate de zile mai reci şi umede. La acest moment, din punct de vedere agrometeorologic, stăm mai bine în ceea ce priveşte rezerva de apă din sol, faţă de perioada similară a anului anterior. Până în prezent, avem o cantitate medie, de la 1 septembrie, de 354,1 litri/mp, faţă de 236,1 litri/mp. Cel puţin pentru zonele din jumătatea sudică şi sud-estică a ţării, acolo unde seceta în anul agricol anterior a fost una extremă, situaţia este acum foarte mult îmbunătăţită”, a spus Elena Mateescu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, pentru Agerpres.

Din punct de vedere meteorologic, şeful ANM a subliniat că regimul termic va rămâne rece până vineri, iar după acest interval maximele vor ajunge şi la 15 – 16 grade, inclusiv în regiunile extra-carpatice.

Până vineri, contăm pe o vreme mai rece decât în mod obişnuit, cu valori de temperatură la nivelul maximelor ce nu vor depăşi 8 – 9 grade Celsius. De asemenea, vor fi nopţi şi dimineţi cu valori de temperatură preponderent negative. Din punct de vedere termic, sfârşitul de săptămână aduce temperaturi în creştere de la o zi la alta, cu maxime care pot depăşi 15 – 16 grade Celsius şi în regiunile extra-carpatice”, a subliniat directorul general al ANM.

La ora actuală, România se află sub o informare de vreme precipitaţii, intensificări ale vântului şi vreme rece, valabilă până marţi dimineaţa la nivelul întregii ţări.

Meteorologii precizează că, până vineri (26 martie), vremea se va menţine deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative pe timpul nopţilor şi dimineţilor.

Totodată, pe parcursul zilelor de marţi (23 martie) şi miercuri (24 martie), vântul va prezenta intensificări susţinute în jumătatea estică şi la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.