Când vor fi organizate din nou nunţi în România? Răspunsul lui Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, a vorbit, luni, la Parlament despre restricţiile valabile în acest moment pe teritoriul României, în contextul pandemiei de coronavirus. Fostul premier a subliniat că una dintre principalele surse de infectare a fost participarea oamenilor la diferite evenimente, a căror organizare acum este interzisă. Este vorba, printre altele despre nunţi, botezuri, aniversări sau alte mese festive.
Întrebat când ar putea fi permisă din nou organizarea evenimentelor de acest fel, Ludovic Orban a răspuns: „Atunci când va fi posibil din punct de vedere epidemiologic, vom permite reluarea evenimentelor. Noi am permis, însă s-a demonstrat că principala sursă de infectare în acea perioadă au fost evenimentele. Totul depinde de măsura în care se respectă aceste măsuri simple”.
Totodată, şeful PNL a spus că susţine ideea sancţionării localurilor care încalcă regulile impuse în contextul pandemiei nu doar cu amendă, ci cu suspendarea activităţii pentru abateri repetate. „Cu cât mai mulţi români respectă măsurile cu atât sunt mai puţine restricţii. Am fost atenţi permanent la apărarea sănătăţii oamenilor, cu respectarea economiei. Noi n-am avut decât un mic lockdown. După trecerea din starea de urgenţă în starea de alertă au fost câteva restricţii în plus. Personal susţin această măsură de sancţionare a unităţilor care încalcă legea”, a mai declarat Ludovic Orban.

sursa: bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *