Poiana narciselor de la Vad, locul de întâlnire a mii de oameni din Țara Făgărașului, dar și din alte zone ale țării
Poiana Vadului a fost ieri locul de întâlnire pentru mii de locuitori ai Țării Făgărașului, dar și pentru turiștii veniți din toate colțurile țării, pentru a participa la Festivalul narciselor, devenit tradiție în ultimele două decenii. După doi ani în care acest festival nu s-a organizat, anul acesta , pădurea Vadului și-a deschis porțile iar oamenii, dornici de un astfel de eveniment, nu s-au lăsat așteptați și au venit în număr impresionant de mare. Aceștia au avut ocazia să participe la un spectacol de folclor cu artiști din Țara Făgărașului, dar să facă și o plimbare și să admire poienile pline cu narcise.
În apropierea sărbătorii Sfinților Constantin și Elena se deschide Poiana Vadului. Anul acesta, deschidere a avut loc mai devreme, în 15 mai, pentru ca oamenii să poată admira narcisele înflorite. Pe scena amplasată în mijlocul pădurii, așa cum cere tradiția, au urcat rând pe rând ansambluri și interpreți de muzică populară din Țara Făgărașului.
„E foarte multă lume, m-aș fi bucurat să fie și mai multă lume. Întotdeauna mă pregătesc să fie o sărbătoare binevenită pentru toată lumea și o gură de aer, de relaxare. Ne și ajută timpul, ne-a ajutat întotdeauna bunul Dumnezeu cu un timp frumos: nici soare, nici foarte cald, pentru că adie ușor și vântul. Anul acesta, m-am rezumat la a promova folclorul din Țara Făgărașului, de aceea am lăsat pe mâna profesioniștilor toată această desfășurare a evenimentelor folclorice și sper ca toată lumea să se simtă bine. În ceea ce mă privește, sper să-i determin atât timp cât pot să-l fac și am timp să-l fac, să-i determin pe cei care vor intra în proprietate pe aceste poieni, să ia model de la cele 7 hectare ale primăriei, în care s-a lucrat în acest timp, pentru că distrugem ușor și refacem foarte greu sau deloc, să ia model după ceea ce am făcut noi și să redevină poiana ceea ce a fost odată, pentru că să spui acum că avem narcise pe 390 de ha este o utopie. Nu mai avem narcise pe 390 de hectare, dar avem o speranță că putem ajunge din nou acolo“, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul com. Șercaia.
Și pentru că festivalul a fost finanțat și de Consiliul Județean Brașov, la eveniment a luat parte și vicepreședintele CJ Brașov, Șerban Tudorică.
„Consiliul Județean contribuie la mai multe evenimente pentru că noi la nivel de Consiliul Județean avem deschis un grant de finanțări pentru tot ceea ce însemană acte culturale în județul Brașov. Prin excelență, acest festival se bucură de mare susținere din partea Consiliului Județean, pentru că așa cum se și vede aici lumea este interesată să vină într-un astfel de cadru minunat. Țara Făgărașului merită să fie susținută de Consiliul Județean Brașov și o face prin diferite mijloace și nu doar cele culturale, ci și prin mobilitate, de drumuri județean, avem investiții în derulare, vrem să deschidem alte șantiere“, ne-a spus Șerban Tudorică, vicepreședintele CJ Brașov.