Consilierii excluși din PNL își recâștigă funcțiile în instanță

Instanța de judecată a dat câștig de cauză fostului consilier local PNL Iulian Lascu și a dispus suspendarea Ordinului Prefectului, prin care acesta, dar și alți doi colegi și-au pierdut funcțiile de consilieri locali. 

În luna martie a acestui an, trei consilieri ai PNL Făgăraș, respectiv Magdalena Cențiu, Marius Cerghizan și Iulian Lascu au fost excluși din partid. Cei trei au contestat această decizie, în primă fază la partid, urmând apoi calea legală în instanță, pe motiv că excluderea nu a fost justificată. După cinci luni, Prefectul Brașovului a emis un Ordin prin care declară cele trei locuri vacante ca urmare a pierderii calității de membru PNL în cazul celor trei consilieri. Aceștia au mers în instanța de judecată pentru suspendarea acestui ordin până la soluționarea litigiului cu PNL, iar instanța a dat astăzi câștig de cauză lui Iulian Lascu, fiind primul proces judecat.

Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamantul LASCU IULIAN în contradictoriu cu pârâtul PREFECTUL JUDEŢULUI BRAŞOV şi, în consecinţă: Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 731 din data de 09.08.2021, emis de pârâtul PREFECTUL JUDEŢULUI BRAŞOV, până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie de drept. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. “, se arată pe portalul instanței de judecată.

Zilele următoare sunt programate și procesele celorlalți doi foști consilieri, Magdalena Cențiu și Marius Cerghizan.

Prefectura are posibilitatea să facă recurs în termen de cinci zile cu privire la soluția dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.