MEDICI NOI LA SPITALUL DIN FĂGĂRAȘ

 

Este cunoscut faptul că la spitalul din Făgăraș și nu numai este o lipsă acută de medici. Vestea bună pentru spitalul din Făgăraș este că la sfârșitul lunii ianuarie vor ajunge șase medici. Este vorba de un nefrolog, pneumolog, urolog, un ATI-st și doi radiologi.

În luna ianuarie, spre sfârșit, așteptăm să ne vină câțiva medici specialiști. Ei au terminat rezidențiatul, sunt cu posturi în Făgăraș și așteaptă decizia de promovare a examenului de specialist. E vorba de nefrolog care va lucra la Dializa, e vorba de pneumolog care va lucra la Compartimentul ambulator TBC , de urolog. În autorizația de funcționare a spitalului Cabinetul de Urologie din ambulator există și este trecut fără medic, iar Compartimentul de Urologie care avea 10 paturi este conservat. A fost aprobată de către ministerul Sănătății deschiderea secțiilor de gardă de ATI și Radiologie pe care le-am avut în istoricul spitalului, lucru care e teribil de benefic pentru că noi de la ora 13.00 când intră liniile de gardă în funcțiune suntem, neavând ATI-ist cazurile chirurgicale eram obligați să le trimitem la Brașov din lipsă anestezist. Asta e un lucru foarte bun, va crește adresabilitatea spitalului. Mai vin doi radiologi și un ATI-ist“, a spus dr. Liliana Beledescu, directorul medical al Spitalului din Făgăraș.

Pentru a le oferi noilor medici toate condițiile necesare rămânerii în Făgăraș, s-au făcut demersuri la Primăria Făgăraș pentru a le oferi locuințe.

„Am făcut toate demersurile la Primăria Făgăraș pentru oferirea unei locuințe din partea primăriei cu posibilitatea de prelungire pentru a-și putea cumpăra o locuință.“, a spus Cristina Florea, directorul economic al spitalului.

Reacția autorităților a fost bună pentru că am spus că: în lipsa aceasta de medici, de specialiști din România, în momentul în care bate la ușă un specialist, trebuie să-l ții de două mâini și dacă vrei și de picior. Atunci trebuie să-i oferi ceva, să vii în întâmpinare cu ceva și primul pas este o locuință temporară și restul vor veni de la sine“, a mai spus dr. Liliana Beldescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.