Cum să îți păstrezi casa mereu proaspătă și ordonată. Tips & tricks

Mereu te-ai întrebat atunci când intri în diferite case, cum de reușesc cei care locuiesc acolo să păstreze locuința atât de ordonată și de proaspătă și cât de mult timp alocă pentru curățenia casei. 

Există un secret? Ce trebuie făcut pentru ca o casă să arate mereu de parcă abia ai terminat de făcut curățenie? De fapt, pentru ca locuința să arate mereu impecabil, există câteva trucuri, care nu îți vor lua mult timp și cu ajutorul cărora te vei bucura de casa pe care ți-o dorești!

Iată ce poți face pentru ca locuința ta să arate mereu bine

  • Pentru ca apartamentul tău să arate așa cum îți dorești, să fie curat și ordonat, ar trebui să îți aloci o oră pentru a face curățenie, o dată pe săptămână. Dă cu aspiratorul, șterge praful, ordonează lucrurile din bibliotecă, noptieră și birou, astfel că totul va fi la locul lui și vei ști unde se află fiecare lucru de care ai nevoie. Iar dacă atunci când vei face prima oară curățenie este posibil să îți ia mai mult timp, dacă vei face asta regulat, vei observa că vei ajunge să termini curățenia în timp record.
  • Nu lăsa haine la uscat prin casă! Cu siguranță, un aspect neplăcut atunci când intri într-o locuință o au hainele puse la uscat în diferite locuri. Pentru a scăpa de această problemă, dar și pentru a reduce umezeala din casă, este de preferat să îți achiziționezi un uscător pentru haine de la Ideall.ro, care te va ajuta enorm în această problemă. Vei reduce semnificativ umezeala iar hainele tale vor fi uscate rapid. 
  • Încearcă, pe cât posibil, să nu ocupi orice spațiu liber cu tot felul de lucruri mărunte. Pentru a evita astfel de lucruri, poți încerca să pui câteva coșulețe decorative, 

unde poți depozita chei, pixuri, încărcătoare de telefon, căști, orice lucru care altfel ar fi ocupat spațiu și ar fi fost extrem de inestetic. 

  • Nu lăsa niciodată patul nefăcut! Un pat dezordonat arată urât și face ca întreaga cameră să pară dezordonată și plină de obiecte nefolositoare. Folosește o cuvertură într-o culoare preferată, dintr-un material plăcut la atingere, astfel că patul tău va arăta bine și te va îmbia la relaxare. În plus, poți decora patul cu câteva perne colorate și pufoase, care vor da un aspect jucăuș dormitorului tău. 
  • Ai grijă mereu de baia ta. Deși pare o camera insignifiantă, baia este extrem de importantă în curățenia casei. Atunci când intri într-o baie și miroase frumos, pe jos sunt covoare moi și pufoase, iar chiuveta strălucește de curățenie, atunci poți spune că acea casă este curată.

Așadar, ai grijă mereu de baie, cumpără un odorizant care va avea grijă ca mirosurile neplăcute să dispară, încearcă să ai mereu cada și chiuveta curate, pune câteva prosoape din bumbac la vedere, decorează cu câteva lumânări parfumate și baia va deveni locul tău de relaxare preferat. 

Dacă îți dorești ca apartamentul tău să arate așa cum îți dorești, trebuie doar să ai puțină grijă și să te folosești de trucurile enumerate mai sus: astfel casa ta va arăta mereu în ordine și te vei bucura de fiecare clipă petrecută acasă.

Sursă foto: Pexels.com

(articol de la partener)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.